Jim van der Zee in Het Park (10-1-2019)

Share

Jim van der Zee is winnaar van The Voice of Holland 2018. Lang niet alle winnaars van The Voice staan krap een jaar later met een eigen theatershow op het podium. Jim van de Zee wel, hij heeft aan zijn verplichtingen voldaan, heeft een album gemaakt na The Voice en staat nu op eigen benen.

Vanavond komt hij zelfs al met een thuis opgenomen en in eigen beheer uitgebrachte EP, "I Will Go On", op de proppen. Inclusief de aankondiging van een nieuw album. Toe maar, er wordt echt hard gewerkt.

Jim van der Zee in Het Park (10-1-2019)
Jim van der Zee in Het Park (10-1-2019)

Het podium is duidelijk nog niet echt vertrouwd terrein voor Jim, al slaat hij zich er kalm en beheerst doorheen. Hij heeft wel duidelijke keuzes gemaakt, geen poespas, het gaat om de muziek. Toch vraagt zijn relaxte houding en zijn warme stem om muziek die in die sfeer excelleert. Daarin balanceert hij nog op het randje, soms er op, soms net niet. Dat heeft met de keuzes voor de muziek te maken en met een eigen repertoire wat er de gewenste invulling aan kan geven.

Het is in dit stadium waarschijnlijk heel lastig om daar de juiste balans in te vinden. De eigen nummers, zoals "I Do Believe It's Time" vind ik daarin wel veelbelovend. Het talent om zelf muziek te schrijven is er. De eigen identiteit kan nog wat meer aangezet worden, maar dat ontwikkelt zich vanzelf als hij blijft schrijven.

Jim van der Zee in Het Park (10-1-2019)
Jim van der Zee in Het Park (10-1-2019)

Jim van der Zee verzorgt samen met Reinout Douma, z'n begeleider op piano, een avond met fijne muziek in een plezierige sfeer. De combinatie met piano werkt live prima. Twee aimabele muzikanten die je meer gunt.

We hebben na afloop dus nog even de EP "I Will Go On" gekocht. Dat verdient Jim van der Zee en is leuk om te hebben en te luisteren.

 

Weergaven: 3

Share
Share