Joe Bonamassa – Different Shades Of Blue

Share

 

 

Joe Bonamassa - Different Shades Of Blue

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Mijn eerste kennismaking met Joe Bonamassa was via een radio programma op Radio 1 waar een blues special op uitgezonden werd.

We kwamen thuis en op de een of andere manier stond de radio aan en vielen we midden in het programma. Een operatoneel cassettedeck was er al lang niet meer, dus heb ik de namen genoteerd om later te proberen muziek te downloaden. Ik schat dat dit eind 2006 was, dus van Joe Bonamassa was ruim muziek voorhanden.

En zo groeide in de loop der tijd de waardering voor deze muziek, maar echt een plek had het nog niet. De echte waardering is ontstaan tijdens het concert in de HMH in 2013. Een initiatief van m'n schoonzus nota bene. Ze had mooie kaarten geregeld en zaten redelijk dicht bij het podium, zodat er ook nog mooie foto's gemaakt konden worden.

Het voor programma was Joe Bonamassa zelf in een akoestische set. Vlak voor ons zittend op een stoel en af en toe begeleid door drums of toetsen. Dit was een grote verrassing voor me die insloeg als een bom. Wat doet hij dat goed, en wat een gitarist!

De grote verplettering kwam in het tweede deel. Ik had geen idee, maar hier was een groots artiest bezig een heerlijk concert te geven. Eigenlijk een one-man show die hij twee uur lang met gemak draagt. Heerlijk rock en blues op elektrische gitaar. Ik had geen idee dat dit genre nog leefde, maar een vol HMH bewijst het.

Score: ******* *

Hoe kan je 14 jaar en ongeveer 10 studio albums later nog een interessant album maken? Nou, door de blues in al z'n rock variaties te laten horen in bijna allemaal zelf of in samenwerking geschreven nummers. En daar zou je je als argeloze luisteraar snel in kunnen vergissen.

De nummers klinken allemaal of het blues "standards" zijn. Van die nummers die je eigenlijk had moeten kennen, maar op de een of andere manier gemist hebt. Heel knap, maar het nadeel is dat er ook geen verrassende muziek wordt gemaakt. Het mooie is dat de nummers na verloop van tijd ook echt standards worden.

Daarom is een concert van Joe Bonamassa zo mooi. Hij kan fantastisch gitaar spelen en heeft een enorme bibliotheek muziek waar hij uit kan kiezen zonder te vaak in de covers te verzeilen. En toch ervaar je het concert alsof er alleen maar grote hits gespeeld worden.

Top 40

Ik kan niets over singles vinden dan een opmerking over een single op 14 jarige leeftijd. Het lijkt er op dat die niet uitgebracht worden.

2014 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2014

 

- Het verbod om alcoholische dranken te verkopen of te schenken aan jongeren in Nederland (vastgelegd in de Drank- en Horecawet) is verhoogd van 16 tot 18 jaar.

- In Colorado wordt de eerste coffeeshop in de Verenigde Staten geopend

- De verplichte postbezorging op maandag in Nederland is verleden tijd. Rouwkaarten en ander spoedeisende bestellingen worden nog wel bezorgd.

- De Nederlandse minister van Economische Zaken Kamp presenteert in Groningen het Gasakkoord dat het Rijk, de provincie en de NAM hebben gesloten. De aardgaswinning in Loppersum zal met 80% worden beperkt om de kans op aardbevingen te verkleinen. Groningen zal worden gecompenseerd voor de schade door de aardgaswinning.

- De Ebola-uitbraak in West-Afrika in 2014 begint met de eerste verspreiding van het virus in enkele districten van Guinee tijdens de maand februari.

- Malaysia Airlines-vlucht 370 verdwijnt op weg naar Peking, met aan boord 239 mensen.

- In Nederland zijn het paspoort en de ID-kaart voortaan 10 jaar geldig. Bovendien zijn voor een ID-kaart geen vingerafdrukken meer nodig.

- In Den Haag, Nederland, wordt de Nuclear Security Summit 2014 gehouden, een internationale topconferentie met als onderwerp het voorkomen van nucleair terrorisme.

- Het Universitair Medisch Centrum Utrecht maakt bekend dat daar op 19 november 2013 bij een 22-jarige vrouw een volledige kunststof schedel is geïmplanteerd. De kunstschedel is met behulp van een 3D-printer gemaakt. Het ziekenhuis spreekt van een wereldprimeur.

- De Nederlandse Grondwet bestaat 200 jaar. De Nederlandse Grondwet is na de Amerikaanse de oudste ter wereld.

- De Nederlandse studentes Lisanne Froon en Kris Kremers verdwijnen in de omgeving van Boquete in Panama.

- De Nederlandse rockband The Scene kondigt zijn afscheid aan. Zanger Thé Lau is ongeneeslijk ziek.

- Eerste viering van Koningsdag in Nederland. Koningsdag wordt gevierd op 27 april, tenzij die datum (zoals in 2014) op een zondag valt.

- In Nederland wordt het papieren treinkaartje afgeschaft.

- Malaysia Airlines-vlucht 17 stort neer in Oekraïne. Alle inzittenden komen om het leven. Onder de inzittenden zijn 196 Nederlanders.

- De politie arresteert een man uit Zeist (70) die gedurende een jaar John en Linda de Mol heeft afgeperst.

 

 

Bestverkochte singles in Nederland:

- John Legend - All of me

- Pharrell Williams - Happy

- Clean Bandit & Jess Glynne - Rather be

- Lilly Wood & The Prick & Robin Schulz - Prayer in C

- Sam Smith - Stay with me

- Dotan - Home

- Tove Lo & Hippie Sabotage - Stay high

- Calvin Harris - Summer

- Milky Chance - Stolen dance

- Pitbull & John Ryan - Fireball

Weergaven: 7

Share
Share