Kayak in Avenhorn (16-04-79)

Share

Na een half jaar MTS is een vrienden groep ontstaan welke voor een groot deel naar het optreden van Kayak in Avenhorn (café Blokdijk) gaat. Dat was kort daarvoor op een verjaardag besloten waar we onder meer de LP "Phantom Of The Night" van Kayak kado hadden gedaan en dus ook flink gedraaid hadden.

Kayak was door het album "Phantom Of The Night" populair en de best grote zaal was stampvol. Het voor mij nog niet zo heel bekende duo Jan Akkerman Kaz Lux verzorgden het voorprogramma. Omdat Jan Akkerman toch wel uit het beroemde Focus kwam had het wel onze aandacht.

Als ik toen toch had geweten hoe ik nu (2018) naar het album Eli en naar Jan Akkerman kijk had ik toch anders bij die twee voor het podium gestaan. Ik vond het wel aardig, maar het kon me toch niet lang boeien. Hoe onwetend kan je zijn?

Uiteindelijk stond Kayak op het podium. Waar waren de lui van het PA in godsnaam mee bezig? Het volume stond zo hoog dat mijn oren bijgeluiden gingen maken, alsof ze dachten in Ahoy of zoiets te staan.

Ik ben letterlijk gevlucht, maar zelfs achterin de zaal was het voor mij niet te harden. Met proppen in m'n oren was ik anderhalf uur later heel blij dat het afgelopen was. Ik had totaal niet van de muziek genoten, het eerder als terreur ervaren. Er moet een paar honderd man een gehoorbeschadiging opgelopen hebben die avond. Heel slecht.

Weergaven: 8

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share