Klaus Schulze – Dune

Share

 

Klaus Schulze - Dune

 

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Het begin is duidelijk. Ik had een opname van Super Clean Dream Machine, maar ik wist niet van welke artiest.

Vaak werden die bandjes uiteindelijk overschreven, maar bij deze kon ik dat maar niet over m'n hart krijgen. Hij bleef jarenlang in de collectie zelfs tot het moment dat m'n cassettedeck echt op was ongeveer in 2002 (R.I.P.).

Een nieuwe had geen zin meer omdat het inmiddels via de PC mogelijk was om een goede digitale opname van LP's en bandjes te maken en zelf CD's te branden.

Ik heb in 2002 CoolEdit voor m'n verjaardag gekregen en daarmee kon je ook ruis en tikken uit de muziek halen.

Muziek downloaden met torrents of uit nieuwsgroepen stond nog in de kinderschoenen. Dus ik heb toen heel veel LP's en oude bandjes omgezet naar CD.

Zo ook het bandje met daarop de muziek van Dune. Met veel plezier kon ik nu naar een CD van de muziek luisteren welke ook nog beter klonk dan het oude cassettebandje. Heerlijk die techniek!

En de techniek kwam met nog een aantrekkelijke optie, het downloaden. En de mensen die dat internet gebruikten maakten daar heel gretig gebruik van.

Ook mij frustreerde het al jaren dat een CD veel duurder was dan een LP en de LP was al veel te sterk in prijs gestegen. Dat er nieuwsgroepen en andere download technieken ontstonden vond ik dus heel begrijpelijk en ook nog wel fair. Waarom nog weer een CD van een LP betalen als je al voor de LP hebt betaald? Kromme redenering, maar het sentiment was heel groot.

Anyway, het werd dus ook mogelijk om op jacht te aan naar oorsprong van muziek van een aantal bandjes. Gewoon raden, downloaden en luisteren.

Zo is het me dus uiteindelijk gelukt om Klaus Schulze als artiest bij de muziek te vinden. En sinds 2007 bezit ik nu een prachtige luxe versie van de CD die in 2005 van Dune is uitgebracht.

Score: ******* **

En verder valt er weinig te zeggen. De mix van Cello klanken en de klanken uit de synthesizers is het gewoon voor me.

Klaus maakt daar een paar lange spannende stukken van met genoeg wendingen en ellenlange herhalingen. Als je hier naar luistert moet je verder geen afleiding hebben.

In een omgevingsgeluid arme kamer, met het licht uit, met je ogen dicht concentreren op wat er komt!

Top 40

Noop, kansloos.

1979 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1979

 

- Vooral Noordoost-Nederland wordt opnieuw getroffen door een extreem zware sneeuwstorm. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderijen te helpen.

- De Voyager 1 ruimtesonde bereikt de planeet Jupiter en stuurt overweldigende foto's terug naar de aarde.

- Bij een ongeluk in de kernreactor bij Harrisburg ontsnapt waterstofgas uit het ventilatiesysteem. Dit was het ernstigste ongeval met civiel gebruik van kernenergie tot dan toe.

- Björn Borg lost Jimmy Connors na 84 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, nadat de Zweed die positie in 1977 ook al één week in handen heeft gehad.

- De Conservatieven winnen de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Margaret Thatcher wordt de nieuwe premier.

- In Tennessee wordt de hoogste spanning ooit opgewekt: 3,215 * 108 volt.

- Een blow-out in het platform Ixtoc I in de Golf van Campeche veroorzaakt het grootste olielek in de geschiedenis

- Sony lanceert de eerste Walkman

- Jan Raas wordt in Valkenburg wereldkampioen wielrennen.

- 23 mensen komen om als de kust van Nice geraakt wordt door een vloedgolf.

 
 
 

- The Star-Club in HamburgGermany, best known for its connections to the early days of the Beatles, reopens.

- Kate Bush begins her first solo tour. She becomes the first artist to use a wireless microphone, enabling her to sing and dance at the same time.

- "My Sharona" by The Knack hits #1 on the Billboard charts. This is the first time in over a year that a song hits #1 that is not either a disco song or a ballad, signalling the potential resurgence of rock.

- Pink Floyd released The Wall rising to top spot on the US charts for fifteen weeks.

 
 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Meat Loaf - Bat out of hell

- ABBA - Voulez-vous

- Supertramp - Breakfast in America

- Art Garfunkel - Fate for breakfast

- Cheap Trick - At Budokan

- Kayak - Phantom of the night

- Herman Brood & His Wild Romance - Cha cha

- Julio Iglesias - Emociones

- The Police - Outlandos d'amour

- Bee Gees - Spirits having flown

Weergaven: 10

Share
Share