Lana Del Rey – Born To Die

Share

 

 

Lana Del Rey - Born To Die

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Die begon met de single "Video Games". Een nummer dat direct veel indruk maakte. Dat smaakte naar meer, dus ook het bijbehorende album er bij gezocht.

Het concept van de single bleek album breed doorgevoerd te zijn, dus dat werd een blijvertje. Toen ik merkte mijn grote (muziek) vriend (Ja, nog steeds die van de MAVO.) inmiddels op het zelfde pad zat kon het niet meer stuk voor Lana Del Rey.

Gek toch hoe dat werkt. De CD staat inmiddels mooi tussen de andere veroveringen, misschien wel mede door de mooie foto voorop.

Score: *******

De muziek heeft een nadeel, het klinkt een beetje om mooi gevonden te worden. Oftewel er klinkt een poging in door om het mooi te maken voor de verkoop en niet helemaal 100% als eigen.

Ik kan me vergissen, maar dat is m'n gevoel als ik naar het gehele album luister. Het al genoemde "Video Games" heeft dat juist weer niet, dat komt juist heel oorspronkelijk over en is een pracht nummer.

De zang van Lana Del Rey is heel aangenaam, daar ligt het zeker niet aan. De productie mooi, maar af en toe dus net te glad en mist dus de noodzakelijke ruwe kantjes voor mij. Een andere kant van "ruwe kantjes" is de verrassing, het concept van de plaat wordt misschien wel te ver doorgevoerd om echt een super topper te zijn.

Top 40

Ja, "Video Games" is een echte hit. Dat hadden we al een tijdje niet meer meegemaakt in dit onderdeel.

2012 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 

- Prins Friso raakte op 17 februari in coma na een skiongeluk in het Oostenrijkse Lech.

- In Londen werden de Olympische Zomerspelen gehouden.

- De Amerikaanse presidentsverkiezingen waarbij Barack Obama op 6 november werd herkozen.

- Het 2012-fenomeen; sommige mensen zagen in de Mayakalender het bewijs dat eind 2012 de wereld zou vergaan.

- De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) meldt de ontdekking van Metslawier-zuid, het grootste gasveld op land sinds 1995.

- De prijs van benzine evenaart in Nederland het hoogste niveau ooit. De adviesprijs van benzine is 1,757 euro per liter. De prijs in Nederland ligt daarmee 10 tot 20 cent hoger dan in de buurlanden.

- Verschillende websites, waaronder de Engelstalige Wikipedia, worden vierentwintig uur platgelegd uit protest tegen twee Amerikaanse wetsvoorstellen met betrekking tot internetpiraterij, bekend onder de namen SOPA en PIPA.

- Laura Dekker komt na 518 dagen aan op Sint Maarten na een zeilreis rondom de wereld. Ze is hierdoor de jongste solo-zeiler ooit die de wereld rondgezeild is.

- De Nederlandse banken schakelen voor overschrijvingen volledig over op SEPA.

- Het in 2006 opgerichte sociale netwerk Twitter heeft sinds vandaag een half miljard accounts.

- De App Store van het Amerikaanse technologieconcern Apple bereikt de mijlpaal van 25 miljard gedownloade apps sinds de opening in 2008.

- De eerste Nederlandse Apple Store opent in Amsterdam.

- Het gratis Nederlandse dagblad De Pers brengt zijn laatste editie uit. Dit vanwege structureel tegenvallende advertentie-inkomsten.

- UNESCO maakt bekend dat het scheepswrak van de Titanic op de Werelderfgoedlijst komt. Het schip is deze maand precies honderd jaar geleden gezonken.

- Op het Foundation Fighting Blindness event in San Francisco wordt het eerste testmodel van Google Glass gepresenteerd.

- Onderzoekers van de TU-Delft melden de waarneming van een nieuw deeltje. Het betreft het al in 1937 door de Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana uit dekwantummechanica voorspelde elementaire Majorana-deeltje.

- Japanse wetenschappers slagen erin op een kale muis levend mensenhaar te laten groeien met haarstamcellen die onder de huid van de muis werdengetransplanteerd.

- De wietpas wordt ingevoerd in de Nederlandse provincies ZeelandLimburg en Noord-Brabant. Hierdoor neemt de overlast van straatdealers direct toe.

- De SpaceX Dragon plonst in de Grote Oceaan en keert zo, als eerste commerciële ruimtevaartuig, terug op aarde na een bezoek aan het internationale ruimtestation ISS.

- Het diamanten regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth wordt groots gevierd met een vlootschouw van meer dan duizend boten op de Theems. De vorstin viert dat ze zestig jaar staatshoofd is.

- André Kuipers keert terug op aarde na een verblijf van ruim een half jaar in de ruimte.

- Het Mars Science Laboratory landt op de planeet Mars omstreeks 7:30 uur Nederlandse tijd.

- Het vermeende Facebook-feest Project X Haren in het Groningse Haren ontaardt in chaos en rellen.

 

Weergaven: 24

Share
Share