Led Zeppelin – III

Share

(Hanzel)

 

 

Led Zeppelin – III

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

De historie van Hanzel

Mijn eerste kennismaking met Led Zeppelin was ergens voor in de jaren 70. Nog steeds ben ik blij dat ik toen een 2e hands exemplaar van Led Zeppelin III heb gekocht.

Op mijn pickuppie aangesloten op een oude vissers radio luisterde ik als gebiologeerd naar de waanzinnige uithalen van Robbert Plant en zijn kornuiten.

Vooral "Immigrant Song" en "Since I've Been Loving You" hebben er voor gezorgd dat ik op een gegeven moment alle LP's had.

Inmiddels luister ik vooral naar de live-opnamen uit 2007 in de O2 Arena, (Celebration Day) ongeëvenaard goede hard rock. Naast uitmuntende muziek van Deep Purple zijn dit de pareltjes in mijn CD verzameling.

Score: ******* *

 

 

Top 40

De laatste Top 40 notering is uit 1972: "Black Dog".

1970 op Wikipedia

 https://nl.wikipedia.org/wiki/1970 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1970

 

  • - Een groep Dolle Mina's dringt het congres van gynaecologen binnen om actie te voeren voor een vrije abortus. Als ze hun truitjes omhoogtrekken lezen de verbouwereerde artsen de slogan "baas in eigen buik".
  • - De Nationale Garde van Ohio schiet vier studenten dood en verwondt er negen tijdens een demonstratie tegen de Vietnamoorlog op de campus van de Kent State University.
  • - Feyenoord legt als eerste Nederlandse voetbalclub beslag op de Europacup I. In het San Siro-stadion in Milaan wordt in de finale met 2-1 gewonnen van Celtic, door doelpunten van Rinus Israël en de Zweed Ove Kindvall. (De single: "Theo Koomen & Wim Hoogendoorn - Gedeelten Uit Het Radio Wedstrijdverslag" heeft nog de top 10 gehaald dat jaar: https://www.top40.nl/top40/1970/week-23)
  • - Tweede Pinksterdag: in Geleen wordt het eerste Pinkpopfestival gehouden
  • - Het driedaags Holland festival of stamping ground 1970, beter bekend geworden als Holland Pop Festival, begint rondom de Kralingse Plas in Rotterdam
  • - Toppop voor het eerst uitgezonden met Ad Visser en Penney de Jager.
 
 
 

Weergaven: 3

Share
Share