Lévi – As I Am

Share

Lévi - As I Am

Lévi - As I Am

YouTube

Not Discogs

Tidal:

Spotify:

Muziek

Voordat ik de achtergrond informatie van Lévi kende maakte de muziek van "As I Am" al indruk. Na het lezen van de statements bij haar eerste video clip: "Ik sta naakt en zonder make-up op de cover. We zijn zo bezig met het perfecte plaatje tegenwoordig. Dat hoeft van mij niet. Je neemt me maar zoals ik ben. Als dat je niet bevalt ook prima, maar ik laat mezelf niet meer iemand anders zijn dan wie ik echt ben.", maakt ze nog meer indruk. Deze houding hoor je terug in de muziek.

Duik je nog dieper in de informatie, dan kom je er achter dat deze EP tot stand gekomen is via crowdfunding. Dan blijkt Lévi een nog jonge Nederlands zangeres/muzikante te zijn aan het begin van haar carrière. Dat is beslist niet te horen aan de muziek. Het album klinkt niet als een moedige poging er wat van te maken. Dit is een volwassen en zeer geslaagd album van een muzikante met een zeer degelijke basis.

Met deze achtergrond informatie begint de verbazing te groeien over de kwaliteit van de zang en de intensheid van de muziek. Zet het album op en direct bij de eerste noten van "Air" is duidelijk waarom. Schitterend! Daarmee is een aspect van de kwaliteiten van Lévi neergezet. In het tweede nummer "Value" komt de soulzangeres aan bod. Dan staat er opeens een hechte soulband vette muziek te maken. Over waardering gesproken, met deze muziek kan dat niet anders.

En dan hebben we de mooiste nummers nog niet eens gehad. Er is nog meer te ontdekken aan Lévi en haar album "As I Am". Luister zelf maar eens en laat je verrassen.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid.­.­⊗.
Compositievorm.­⊗­­..
Rock­­.­..
Blues­­⊗..­­.
Symphonisch­....
Elektronisch­­....
Jazz­.­...
Pop.­..
Live..­..
Zang..­.­⊗
Instrumentaal­­­.­...
Piano­.­.­..
Drum, Percussie.­⊗..
Akoestische gitaar­.­.­..
Bas gitaar.­..
Elektrische gitaar­...
Contrabas­­....
Orkest....
Strijkers....
Blazers­....
Orgel....

Weergaven: 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share