London Symphony Orchestra ‎– Tommy

Share

(Hanzel)

 

London Symphony Orchestra ‎– Tommy

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

De historie van Hanzel

Al heel lang geleden kwam ik in aanraking met deze LP. Dit was, tijdens spijbeluren van de R.K. Mavo Overvecht, op de kamer van een klasgenoot in Overvecht, Utrecht.

Het was een box met twee LP’s. Orkestrale meesterwerkjes op twee zwarte schijven. The Who heeft wat mij betreft zichzelf daarna niet meer overtroffen. Uiteraard heb ik de 1969-versie van "Tommy" van The Who zelf later aangeschaft.

Ik kan de tekst woordelijk meezingen wat voor mij best bijzonder is want ik onthoud teksten alleen als ik ze zeer vaak hoor en meezing. En ik ben ook al geen meezinger.

Score: ******* ***

Top 40

Van deze versie van "Tommy" zijn voor zover ik na kan gaan geen singles uitgebracht.

1972 op Wikipedia

nl.wikipedia.org/wiki/1972 en  en.wikipedia.org/wiki/1972

- Bloody Sunday: tijdens een demo nstratie in het Noord-Ierse Londonderry schiet het Britse leger 14 burgers dood.

- De Nederlandse damgrootmeester Ton Sijbrands wordt in Hengelo wereldkampioen dammen. Sinds 1955 was deze titel alleen maar door Russen gewonnen.

- In de Rotterdamse Kuip wint Ajax de Europacup door met 2-0 Inter Milaan te verslaan. Beide doelpunten zijn van Johan Cruijff. In het tv-verslag wordt voor het eerst gebruikgemaakt van herhaling van beelden in slow motion.

- De Noord-Hollandse badplaatsen Callantsoog en Schoorl weigeren een deel van hun stranden beschikbaar te stellen voor naaktrecreatie.

- Tijdens de 20e Olympische Spelen in München gijzelen acht leden van de Palestijnse terreurgroep Zwarte September de Israëlische sportploeg. De gijzeling wordt met geweld beëindigd op het vliegveld, waarbij zeventien doden vallen: alle gijzelaars en vijf terroristen.

- Radio Veronica verhuist van 192 naar 538 meter in de middengolf. De zeezender is nu in vrijwel heel Nederland goed te ontvangen.

- Een Uruguayaans legervliegtuig bracht spelers en familie van de rugbyclub Old Christians Club uit Montevideo naar Santiago in Chili voor een wedstrijd. Het toestel stortte neer in het Andesgebergte. 16 van de 45 mensen overleefden maar werden pas 2 maanden later gevonden. De film Alive omschrijft het relaas van de Andesvliegramp.

 

 

- Paul McCartney's single "Give Ireland Back to the Irish" (which was inspired by the "Bloody Sunday" massacre in Ireland on January 30, 1972) is banned by the BBC. The controversy caused by the banning only increases the song's popularity and it ends up in the Top 20 in England.

- John Lennon's U.S. immigration visa expires, beginning his three-and-a-half-year fight to remain in the country.

Weergaven: 7

Share
Share