Lykke Li – Wounded Rhymes

Share

 

 

Lykke Li - Wounded Rhymes

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Weinig, de muziek is ondanks de ontzettend slechte artiesten naam door de "wasstraat" gekomen.

Nu ik het weer op zet blijkt de plaat ook een hitsingle te bevatten "I follow rivers". Ik verbaas me er elke keer weer over dat ik de singles toch herken. Dat kan niet via de radio gebeurt zijn, dus misschien via een van de muziek talenten programma's? Daar kan ik wel erg van genieten.

Gevolg is dat ik nu veel muziek van vroeger hoor en dan afknap op de zang. Ja, je gaat toch meedoen in het beoordelen.

Score: *******

Nog niet een plaat waar ik wakker van lig, maar omdat het geen klakkeloze namaak van hedendaagse muziek is verdient het zeker aandacht. Een beetje à la Lorde, eigenzinnig en origineel. Niet bang om iets aparts neer te zetten.

Fijne zang mooie begeleiding en geen op dansen gerichte rampestamp oersaaie drums. Ik vind bassen mooi, maar dan op met smaak gekozen momenten. Liedjes, of iets respectvoller "lieden, liederen" staan er op. Om naar te luisteren en van te genieten. En iets wat inmiddels toch wel een rode draad in fijne muziek is, de elektrische gitaar met galm. Sixties op z'n 2011's. Daarmee haalt ze me echt over de streep van waardering.

Top 40

"I follow rivers" dus. Oeps, maar liefst 28 weken in de Top 40, lang op nummer 2 zelfs. Een banaal klinkend nummer als "Ai Se Eu Te Pego! - Nooossaa!" bleek haar dwars te zitten. Kon het uiteindelijk dus toch niet missen om het nummer te kennen. (Nu ik de site weer opnieuw opbouw (13-9-2015) zie ik pas dat Trigger Finger ook een hit had met deze titel. En dat is inderdaad een cover blijkt nu. Zij hebben er zelfs een nummer 1 hit mee gehad!)

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 5

Share
Share