Madeleine Peyroux – Standing On The Rooftop

Share

 

 

Madeleine Peyroux - Standing On The Rooftop

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Geen, een totaal onbekende artiest voor me. De muziek was destijds welkom omdat ik naar muziek op zoek was die geschikt was om voor het slapen gaan te draaien.

Na de verhuizing had een oude stereoset een plekje op de slaapkamer gekregen in combinatie met zo'n fantastische Squeezebox Duet.

Sinds de tijd dat ik met een radio onder m'n kussen lag om naar muziek te luisteren, zo begin jaren 70, heb ik de behoefte om met muziek in slaap te vallen. Vroeger maakte het niet zo uit wat, maar nu is het wel de bedoeling dat ik op redelijke termijn slaap, dus is het tegenwoordig rustige muziek. En zo kwam Madeleine Peyroux dus in beeld met haar muziek.

Score: *******

Maar, de muziek is meer dan een achtergrond deuntje, het is ook mooie muziek. Een beetje moeilijk te plaatsen. Wikipedia noemt jazz en blues. Er zit een vleugje jazz in, maar de ondertoon van blues kan ik me beter in vinden.

Het is alleen super relaxte blues waar de gitaar zo goed als geen rol vervult en de begeleiding een zacht bedje vormt voor de zang van Madeleine Peyroux en de composities een eigen lijstje krijgen.

Top 40

Nee, geen hits.

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 5

Share
Share