Magic Pillow Factory - Magic Pillow Factory

Magic Pillow Factory – Magic Pillow Factory

Share

Magic Pillow Factory - Magic Pillow Factory

Wikipedia not

YouTube

Discogs niet aanwezig

Magic Pillow Factory logo

Tidal:

Spotify:

Muziek

 Een paar keer in m'n leven is het me overkomen dat ik bij de eerste keer horen van muziek diep onder de indruk ben en volledig mee genomen wordt in de opvolging van geluiden, melodiën en geluidspatronen, bijvoorbeeld de eerste keer dat ik "Wish You Were Here" hoorde.

De heren van Magic Pillow Factory hebben dat weer voor elkaar gekregen. Of deze muziek net zo "heilig" wordt als die van Pink Floyd moet de tijd nog bewijzen, maar de potentie is er. (Ik hoop dat ik dit over 40 jaar nog eens kan bevestigen.)

Deze muziek is in één woord prachtig! Nogmaals, er wordt veel goede muziek gemaakt, maar lang niet altijd lukt het om me ononderbroken van het ene moment in het andere moment mee te nemen in volledige adoratie. Oké, de nummers zijn relatief kort in vergelijking met genoemd album. Toch vermoed ik dat de totale speelduur van deze EP in de buurt komt van een aloude LP.

De juiste toon aanslaan met muziek, de aandacht vasthouden met de juiste accenten en teasers, de emotie opbouwen en weer laten weg glijden om het weer opnieuw op te kunnen bouwen, het gebeurt allemaal.

O ja, ze komen uit Tel Aviv, wie had dat kunnen vermoeden. Valt er niks te zeuren? Jawel, hun website is heel modern en hip, alleen ik krijg de zenuwen van deze opmaak. Er beweegt te veel waar ik geen controle op heb.

Maar niet vergeten, dit is super mooie, goeie, heerlijke pracht muziek!

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid...⊗­
Rock...
Blues­....
Symphonisch­...
Elektronisch..­⊗.
Jazz­....
Zang.­⊗..
Instrumentaal...
Piano­....
Drum, Percussie­...
Akoestische gitaar.⊗...
Bas gitaar­⊗...
Elektrische gitaar.­..
Contrabas­....
Orkest­....
Trompet....
Strijkers....

Weergaven: 2

Share
Share