Manfred Mann’s Earth Band – Solar Fire

Share

Manfred Mann's Earth Band - Solar Fire [1973]

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Dit is er een uit m'n ooit zo fraaie cassette verzameling. Pas als CD heb ik hem echt aangeschaft.

Als je een reeds lang gevestigde artiest gaat waarderen is het een feest om dan tegen zoveel mooie nieuwe muziek aan te lopen, maar het is ook een nadeel.

Het zal pas in ongeveer in 1976 zijn gebeurd dat ik de LP "Nightingales & Bombers" gekocht heb en dat "The Roaring Silence" uit kwam. Ook een goeie plaat. Dat vroeg dus om verdere verkenning in de vorm van vastlegging op cassettebandjes. Alles kopen was veel te duur.

 

Score: ******* *

Ergens heb ik het nummer "Father Of Day, Father Of Night" (een song van Bob Dylan) opgepikt. Waarschijnlijk gewoon op de radio.

Zeker in die tijd was ik zwaar tegen covers, dus dat heb ik toen waarschijnlijk niet geweten. Maar "Father Of Day, Father Of Night" is er zo een die je na een keer horen al niet meer los kan laten.

Misschien juist wel door de song kwaliteit van Dylan en de uitvoering van Manfred Mann. Daarmee zijn de andere titels op de plaat zeker niet de minderen. Voor mij is het altijd een mooi geheel geweest, ook door de instrumentatie van Manfred Mann. Heerlijke synthesizer en gitaar geluiden, heerlijk uitgesponnen!

Top 40

Zelfs in de Tipparade kwam "Father Of Day, Father Of Night" niet ver. Misschien zat het "poppy" verleden de waardering in de weg? Ik zie maar 1 concurrent, namelijk "Tubular Bells" van Mike Oldfield.

1973 op Wikipedia

nl.wikipedia.org/wiki/1973 en en.wikipedia.org/wiki/1973

- Het komisch duo Peppi en Kokki verschijnt voor het eerst op de Nederlandse televisie.

- In de Verenigde Staten van Amerika erkent het Hooggerechtshof met de arresten in de zaken Doe vs. Bolton en Roe vs. Wade het recht op abortus.

- In een zware storm wordt het zendschip Norderney van Radio Veronica op het strand bij Scheveningen geworpen. Het schip komt muurvast te zitten, De storm -met af en toe orkaankracht- richt ook grote schade aan in het Westland.

- Opening van het World Trade Center in New York.

- In Den Haag demonstreren 80.000 vooral jongeren voor de legalisatie van de zeezender Veronica. Op dezelfde dag wordt het gestrande zendschip vlotgetrokken en teruggesleept naar internationale wateren.

- Staatssecretaris Mommersteeg van Defensie schaft de groetplicht voor militairen af.

- Juan Perón wordt voor de derde maal, na een ballingschap van 18 jaar, geïnstalleerd als president van Argentinië. Zijn echtgenote Isabel Perón wordt vice-president.

- Begin van de oliecrisis. De Arabische landen boycotten onder andere Nederland, omdat dit land Israël steunt.

- In Nederland vindt de eerste autoloze zondag plaats, veroorzaakt door de oliecrisis. De snelwegen zijn uitgestorven en worden enkel nog gebruikt door fietsers en rolschaatsers.

- De ruimtesonde Pioneer 10 bereikt de planeet Jupiter en stuurt de eerste foto's door naar de Aarde.

- Wim Kan komt voor het eerst met zijn oudejaarsavondconference op televisie. Met 8,8 scoort hij de hoogste waardering aller tijden. Van de desbetreffende elpee gaan er zo'n 300.000 over de toonbank.

- Het boek Kruistocht in spijkerbroek - Thea Beckman komt uit.

- Bekende films uit 1973:

https://en.wikipedia.org/wiki/1973_in_music 

- Pink Floyd releases The Dark Side of the Moon, which goes on to become one of the best-selling albums of all time. The album debuts on the Billboard 200 on March 17, reaches #1 on April 28, and eventually logs the all-time record of 741 weeks on that chart.

- Led Zeppelin embarks on a tour of the United States, during which they set the record for highest attendance for a concert, 56,800, at the Tampa Stadium in Tampa, Florida. The record was previously held by The Beatles. Performances for the movie The Song Remains the Same are also filmed.

- Mike Oldfield's Tubular Bells becomes the first release on Richard Branson's newly launched Virgin label.

- Slade play a sell-out Earls Court in London after two number one singles this year.

- David Bowie 'retires' his stage persona Ziggy Stardust in front of a shocked audience at the Hammersmith Odeon at the end of his British tour.

- Jan Akkerman from the Netherlands was chosen 'Best Guitarist in The World' by the readers of the UK magazine, Melody Maker.

- Genesis releases their 5th studio album Selling England by the Pound, one of their most commercially successful albums

- CBGB music club opens in Manhattan

Weergaven: 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share