Mark Knopfler in de Ziggodome (14-5-2013)

Share

Met de Dire Straits en mij is het voortdurend een op en neer gaande waardering geweest. Na "Making Movies" dacht ik dat het definitief voorbij was, maar met "Love Over Gold" kwamen ze toch nog 1 keer baanbrekend terug. Uiteindelijk hebben ze ook een ijzersterke live reputatie opgebouwd, maar daar ben ik nooit bij geweest.

Toen de kans kwam om met m'n vrouw en schoonzus dan nog eens een vleugje Dire Straits live op te doen aan de hand van een optreden van Mark Knopfler wilde ik die wel pakken. Mark Knopfler solo had inmiddels een aardige schare fans verkregen/behouden.

Mark Knopfler in de Ziggodome (14-5-2013)
Mark Knopfler in de Ziggodome (14-5-2013)

We hadden kaartjes voor zitplaatsen op de vloer van de Ziggodome en er stonden stoelen. Stoelen klinkt al zozo, maar in het echt was het nog erger. We zaten zo'n beetje op de achterste rij, dus ver van het podium en vanuit een stoel midden in een rij is er dan ook geen kans meer om er iets aan te doen. Foto's maken moet ik doen door m'n armen zo ver mogelijk omhoog te houden. Je wilt toch ook niet telkens gaan staan.

Dan maar hopen op een vlammend optreden waarvan de gloed zelfs tot achter in de zaal doordringt. Na een paar nummers is die hoop ook vervlogen. Ik kende de nummers niet, want nooit aan het solo werk van Mark Knopfler begonnen, maar het publiek om ons heen reageert ook lauw. Van enig fanatisme van fans was niets te bespeuren. Ik vraag mij zelfs af of de zaal wel gevuld is met Mark Knopfler fans?

Het duurt tot "Telegraph Road" voor de muziek me enigszins kan boeien. Gelukkig is het een lang nummer, maar zelfs dit klinkt plichtmatig. Het Dire Straits gevoel is weer eens aan het dalen.

Mark Knopfler in de Ziggodome (14-5-2013)
Mark Knopfler in de Ziggodome (14-5-2013)

Oké, op een stoel voorbij het midden van de zaal moet je echt nooit doen. Dat is geen plek om een liveband te beleven, dan kan je beter op je bank thuis naar een livealbum luisteren.

Toch ging er wat mij betreft wel heel erg weinig uit van Mark Knopfler en de band. Ook dat komt misschien omdat we dat, zo ver weg, volledig gemist hebben. Het zicht was ronduit slecht. Ik zet thuis het eerste album van Dire Straits wel weer op. Daar kan ik wel mee uit de voeten.


Mark Knopfler Setlist Ziggo Dome, Amsterdam, Netherlands 2013, Privateering
"

Weergaven: 11

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share