Mickie D’s Unicorn – Mickie D’s Unicorn

Share

 

Mickie D's Unicorn - Mickie D's Unicorn

 

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Wederom een aanwinst door het fantastische Super Clean Dream Machine. Het bandje is lang de opname van het programma gebleven.

Niemand leek er verder iets om te geven tot ik jaren later op een feestje was waar natuurlijk ook veel van "onze" muziek werd gedraaid. Hij bleek de LP al die tijd al in huis te hebben. Hoe je elkaar toch kan missen.

Deze persoon bezit inmiddels een collectors item. De CD staat bij CDUNIVERSE voor $108,- te koop. Balen die hij niet gewoon te koop is.

Score: ******* *

Het is een gevarieerde plaat die af en toe wat ongemakkelijk aanvoelt., maar ook hele mooie delen heeft. De vraag is of de input van Klaus Schulze het tot zo'n bijzondere muziek beleving maakt. Progarchives zegt er iets over.

Het gekste nummer is ''West Of The Moon''. Je moet wel lef hebben om dit op de LP te zetten, maar wat mij betreft een zeer geslaagde zet. Ik ben er gek op, vooral als er niemand in de buurt is en het dan mee te zingen.

Nog zo'n exoot "Little Red Riding Hood". In dit nummer lijkt de muziek af en toe te blijven hangen om daarna weer te versnellen naar het juiste tempo. Dat kan toch niet per ongeluk zijn? Verder is het vooral lekkere elektronische muziek met af en toe zang. Al z'n punten meer dan waard.

Top 40

Er is mij geen single bekend.

1979 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1979

 

- Vooral Noordoost-Nederland wordt opnieuw getroffen door een extreem zware sneeuwstorm. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderijen te helpen.

- De Voyager 1 ruimtesonde bereikt de planeet Jupiter en stuurt overweldigende foto's terug naar de aarde.

- Bij een ongeluk in de kernreactor bij Harrisburg ontsnapt waterstofgas uit het ventilatiesysteem. Dit was het ernstigste ongeval met civiel gebruik van kernenergie tot dan toe.

- Björn Borg lost Jimmy Connors na 84 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, nadat de Zweed die positie in 1977 ook al één week in handen heeft gehad.

- De Conservatieven winnen de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Margaret Thatcher wordt de nieuwe premier.

- In Tennessee wordt de hoogste spanning ooit opgewekt: 3,215 * 108 volt.

- Een blow-out in het platform Ixtoc I in de Golf van Campeche veroorzaakt het grootste olielek in de geschiedenis

- Sony lanceert de eerste Walkman

- Jan Raas wordt in Valkenburg wereldkampioen wielrennen.

- 23 mensen komen om als de kust van Nice geraakt wordt door een vloedgolf.

 
 
 

- The Star-Club in HamburgGermany, best known for its connections to the early days of the Beatles, reopens.

- Kate Bush begins her first solo tour. She becomes the first artist to use a wireless microphone, enabling her to sing and dance at the same time.

- "My Sharona" by The Knack hits #1 on the Billboard charts. This is the first time in over a year that a song hits #1 that is not either a disco song or a ballad, signalling the potential resurgence of rock.

- Pink Floyd released The Wall rising to top spot on the US charts for fifteen weeks.

 
 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Meat Loaf - Bat out of hell

- ABBA - Voulez-vous

- Supertramp - Breakfast in America

- Art Garfunkel - Fate for breakfast

- Cheap Trick - At Budokan

- Kayak - Phantom of the night

- Herman Brood & His Wild Romance - Cha cha

- Julio Iglesias - Emociones

- The Police - Outlandos d'amour

- Bee Gees - Spirits having flown

Weergaven: 5

Share
Share