Mijmertijd! KLAATU – HOPE (De bijna Beatles)

Share

(Mijmertijd! KLAATU – HOPE (De bijna Beatles))

Als het over albums gaat waar ik altijd weer van in vervoering raak dan moet ook "Hope" van Klaatu genoemd worden. Het maakt niet uit welk nummer er op staat, in welke volgorde of wanneer. Dit is zo goed, dit komt voor mij in de buurt van de kwaliteit van de Beatles.

Klaatu - HopeTalloze keren heb eind jaren 70 de LP opgezet. Tijdens de muziek nogmaals de hele hoes naspeurend op details die ik daarvoor nog niet ontdekt had en ondertussen ook de teksten uit m'n hoofd lerend. Laatst bleek dat ik die nog niet vergeten ben.

Het is aan "Hanzel" te danken dat ik hiermee in aanraking ben gekomen. Eerst door "3.47 EST" te draaien. Deze heeft nog niet de absolute kwaliteit, maar deed al het verlangen naar meer opgaan. Wat fantastisch ingevuld werd door "Hope". Uiteindelijk het absolute hoogtepunt van Klaatu.

Lang heb ik gedacht dat ze slechts 3 top albums gemaakt hadden. Nu met internet blijken er meer te zijn. Helaas niet zo goed als de eerste 3. 

Wat blijft zijn de herinneringen aan vooral de draaiuren in 1977 en 1978, bij "Hanzel" op zolder of in de oude luie stoel in het hoekje van onze woonkamer in de boerderij. Met een een blik op een beetje weiland en de steeds dichterbij komende woonwijk "De Risdam". Ik had toen al een mooi mijmer plekkie.

Weergaven: 5

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share