Miles Kane – Colour Of The Trap

Share

 

 

Miles Kane - Colour Of The Trap

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Op het eerste gezicht lijkt die er niet te zijn, tot ik wat dieper ga spitten op Wikipedia.

De stem van Miles Kane doet me wat en dat blijkt niet voor het eerst te zijn. Miles Kane is namelijk ook mede bepalend geweest bij de Last Shadow Puppets die in 2008 eenmalig een album gemaakt hebben.

De andere bepalende persoon bij de Last Shadow Puppets is Alex Turner van de Arctic Monkeys, een band die ik ook al vanaf het begin met veel plezier volg. En zo kom je toch weer op een duidelijke herinnering.

Het zal begin 2007 geweest zijn, toen de eerste plaat van de Arctic Monkeys al een tijdje uit was, dat bleek dat m'n jongste dochter dit ook leuke muziek vond. Ik merkte toen op dat de stem van Alex Turner lijkt op die van Ozzy Osbourne van Black Sabbath en de muziek ook vergelijkbare trekjes heeft.

Destijds was Ozzy Osbourne beter bekend van TV dan van z'n muziek. Een vergelijking waar we het later nog een paar keer over gehad hebben en dus in m'n geheugen gegrift staat.

Score: *******

Het is voor mij nog geen uitbundig mooie plaat, maar dat kan ook komen omdat hij qua luisteren in de verdrukking is gekomen.

De manier waarop het geluid tot me komt doet me heel vaak aan Oasis denken, een band die bij mij nooit echt hoge ogen gegooid heeft, maar de pluspunten die er wel zijn hoor ik in deze muziek.

Het is lichte rock zonder randjes en de kracht ligt in de aanstekelijke riff-jes, patronen en dus ook de zang. Het is het soort typische Engelse popmuziek à la OasisKaiser Chiefs en The Fratellis.

Miles Kane onderscheid zich door de net iets beter uitgewerkte nummers die aanstekelijk zijn, maar verre van plat. De uitgesprokenheid mist hier en daar waardoor nummers moeten groeien in het gehoor en de briljantjes ontdekt moeten worden. 

 

Top 40

Er zijn 3 singles uitgebracht, waarvan er 2 in België populair waren. In Nederland heeft het niets gedaan.

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 6

Share
Share