Moody Blues in de HMH (18-10-2006)

Share

De Moody Blues zijn voor mij een merkwaardige band. Hoewel ze muziek hebben gemaakt waar ik echt wat mee heb is er ook zoveel muziek die ik niet begrijp. Nummers als "Boulevard De La Madeleine", Nights In White Satin en Question vind ik onwaarschijnlijk mooi, maar er is geen album van hen waar ik dat ook bij heb.

Toch zijn ze wel mede vormgever geweest van de muziek revolutie eind jaren 60 en begin jaren 70. De grondleggers van de progressieve rock. Dat hoor ik ook wel in de muziek. Ik wilde de Moody Blues dus graag zien en misschien meer in de muziek ontdekken dan ik tot dan toe had gedaan. 

Het werd de tweede keer dat ook m'n nieuwe relatie mee was naar een concert, samen met m'n vrienden. Dat laatste was wel een primeur en zo heb ik dat ook ervaren.

Embed from Getty Images

Zanger Justin Hayward en, bassist John Lodge.

Het concert was vanaf het begin meer dan ik van de oude garde had verwacht. Deze mannen waren toen al boven de 60! Er werd veel muziek gespeeld waar ik van kon genieten en ik had het best naar m'n zin. Volgens mij meer dan m'n vrienden en m'n vriendin.

Vaak zit je dan op de grote oude hits te wachten, maar deze keer had ik dat eigenlijk niet. Toch een puntje voor de band en het repertoire.

Ik kan me geen break herinneren en toen "Nights In White Satin" ingezet werd had ik eigenlijk nog niet door dat de finale begonnen was. Dit was toch wel weer een klasse apart, van mooi was de muziek nu naar fantastisch gegaan. Ik ging er helemaal in op.

Direct daarna "Question", dat werd me teveel. Het werd de eerste keer dat ik tijdens een concert met tranen in m'n ogen zat te luisteren. Ik wist niet wat me overkwam, dat het überhaupt mogelijk was voor mij.

Ja, zo'n scheiding doet wat met je en kan je leven veranderen. Ik wist dat er veel veranderd was, maar dit had ik niet aan zien komen. Het gevoel was heerlijk, maar ook zo ongemakkelijk in de nabijheid van m'n vrienden. Ik durfde ze niet aan te kijken.

Zo zijn de Moody Blues nog steeds een mysterie qua muziek, maar ook een band verbonden aan een voor mij bijzondere gebeurtenis.

 

Weergaven: 2

Share
Share