My Blue Van – Robot

Share

Discogs

Tidal:

Spotify:

Muziek

Soms valt het kwartje meteen. De live presentatie van "Robot" was er zo een. Het plaatje is compleet, de muziek rockt lekker en de weergave ervan op de CD doet er niet voor onder. Een hoogtepunt waarvan je denkt meer te zullen horen of te lezen.

Dat valt dus tegen. Als de band zelf geen promotie had gemaakt was het wel erg stil geworden. Onterecht vind ik, dit is in mijn ogen een top-album. Qua zang moet ik heel vaak aan Harry Muskee denken van het onvolprezen Cuby + Blizzards. Maar ook aan het o zo ondergewaardeerde Sweet d'Buster. De parallellen met de laatste band zijn zelfs groot, ook toen werd er een rock/soul mix gemaakt.

Verder is de muziek niet te vergelijken, daar zorgt de bezetting van de band wel voor, gitaar, drum en bas. Daar komt het zo'n beetje op neer. Ik heb grote waardering voor wat de bas en drum doen om de zang en gitaar te begeleiden en leiden. Ik word gegrepen door de stem-gitaar combinatie. Daar krijg ik koude rillingen van.

De afwisseling tussen rock en ballad is precies goed en aan alle nummers zijn mooie details (verrijkingen) toegevoegd. Er is dus af en toe net iets meer te horen dan de 4-eenheid. Het belangrijkste voor mij is dat de combinatie ritme, stem en gitaar me naar m'n hart grijpt. Nummer voor nummer, af en toe de greep op m'n hart nog verstevigend. Super mooi, fantastische ritmes, geweldige productie. De rock & roll leeft voort.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid...­⊗
Compositievorm...
Rock­.­⊗..
Blues­.­⊗..
Symphonisch....
Elektronisch­....
Jazz.­...
Zang..­⊗.
Instrumentaal­.­⊗..
Piano­....
Drum, Percussie.­.­⊗.
Akoestische gitaar­...
Bas gitaar..­­⊗.
Elektrische gitaar­..­⊗.
Contrabas­....
Orkest....
Strijkers....
Trompet....
Orgel....

Weergaven: 4

Share
Share