Nina Hagen Band – Nina Hagen Band

Share

 

 

Nina Hagen Band - Nina Hagen Band

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Credits aan Ad Visser, ook deze is van "Super Clean Dream Machine".

Herman Brood was heel populair aan het worden in die tijd. Daar kwam opeens de samenwerking met Nina Hagen bij. Daar werd de muziek niet beter van, de optredens wel vermakelijker.

Nina baarde opzien en terecht een (ex-) opera zangeres die pop gaat doen. Interessant, maar dan verwacht je niet dit album.

Ik ben gevangen door de singles ben ik geneigd te zeggen, maar alleen "Unbeschreiblich Weiblich" heeft de Tipparade gehaald. Dan moet het het optreden in Toppop geweest zijn. De punk heeft toch iets moois voortgebracht, als ziet het clipje er toch wel verschrikkelijk uit.

Score: ******* *

Naast de absolute uitschieters "Unbeschreiblich Weiblich" en "Naturträne" staat er goede muziek op deze LP. Mooi (Op z'n Duits?) opgenomen muziek. Alleen dat al is genieten.

De teksten van Nina zijn heel vermakelijk en geven een mooi tijdsbeeld weer. En als je dan ook nog instaat bent om zoiets als "Fisch Im Wasser" te maken dan is het geheel af. Dan heb je het bij mij gemaakt. Ik kan niet zingen maar dit is voor mij een echte meezinger.

Top 40

Slechts de Tipparade dus. Wat een verrassing, in mijn beleving was het een grote hit. Zie je maar weer hoe je eigen beleving de feiten kunnen vertroebelen.

1978 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1978 of https://en.wikipedia.org/wiki/1978

 

- In de finale van het WK voetbal verliest het Nederland s elftal met 3-1 van gastland Argentinië. Bij een stand van 1-1 in de laatste minuut van de reguliere speeltijd treft Rob Rensenbrink de paal.

- Voor het eerst wordt in De Kuip een popconcert gehouden. Ruim 50.000 fans zijn getuige van het optreden van Bob Dylan, die zijn eerste Europese tournee maakt.

- De Franse wielrenner Bernard Hinault wint de Ronde van Frankrijk, de Nederlander Gerrie Knetemann de slotrit op de Champs-Elysées.

- Gerrie Knetemann wordt op de Nürburgring wereldkampioen wielrennen.

- De Camp Davidakkoorden tussen Egypte en Israël worden gesloten.

- Johan Cruijff speelt zijn laatste wedstrijd met Ajax tegen Bayern München en verliest met 8-0.

- Nederland wordt getroffen door zware sneeuwstormen die een ongekende chaos veroorzaken. Vooral de provincies Groningen, Drenthe en Friesland krijgen opgewaaide hopen sneeuw die soms meters hoog zijn, terwijl het in Zuid-Nederland tegelijkertijd regent bij temperaturen van +10 °C, maar ook daar gaat het later sneeuwen.

 

- Elton John appears as the guest star on The Muppet Show.

- Barry Gibb becomes the only songwriter in history to have written 4 consecutive #1 singles on Billboard's Hot 100 Chart.

- Thin Lizzy officially announces that Gary Moore has replaced Brian Robertson on guitar.

- The Who drummer Keith Moon dies in a central London flat after a prescription drug overdose at the age of 32.

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Soundtrack - Saturday night fever

- Soundtrack - Grease

- Gerry Rafferty - City to city

- ABBA - The album

- Tol Hansse - Moet niet zeuren!

- Jeff Wayne - Musical version of "The war of the worlds"

- Kate Bush - The kick inside

- Santana - Moonflower

- Fischer Chöre - De 20 grootste successen

- Dire Straits - Dire Straits

Weergaven: 4

Share
Share