Nina Simone – Love Me or Leave Me (1958)

Share

 

 

Love me or leave me Nina Simone (let it all out 1966)

Love me or leave me and let me be lonely
You won't believe me but I love you only
I'd rather be lonely than happy with somebody else

You might find the night time the right time for kissing
Night time is my time for just reminiscing
Regretting instead of forgetting with somebody else

There'll be no one unless that someone is you
I intended to be independently blue

I want your love, don't wanna borrow
Have it today to give back tomorrow
Your love is my love
There's no love for nobody else

Say, love me or leave me and let me be lonely
You won't believe me but I love you only
I'd rather be lonely than happy with somebody else

You might find the night time the right time for kissing
Night time is my time for just reminiscing
Regretting instead of forgetting with somebody else

There'll be no one unless that someone is you
I intended to be independently blue

Say, I want your love, don't wanna borrow
Have it today to give back tomorrow
Your love is my love
My love is your love
There's no love for nobody else

 

William:

Geen avond zonder Bach! Maar teveel klassiek zal ik jullie niet aandoen. Heerlijk nummer dit, gek mens die Nina, veel levenservaring en een fan van Bach!

De pianosolo is een “bewerking” van een fuga in C groot ook verwerkt door Bach in het 5e Brandenburgse concert. Deed hij vaker en iedereen overigens in die tijd, het hergebruiken van de muziek. Geen copyright!! Fijn voorbeeld ook van het gebruik van het contrapunt één van Bach’s kenmerken in zijn muziek.

Wat Bach ook eigenlijk altijd deed was de tekst of situatie in de muziek laten horen. Een goed voorbeeld is het koor aan het eind van het eerste deel van de “Matthäus””Sind Blitze, sind Donner in Wolken verschwunden” Niet te missen onweer in de muziek.

In elke cantate vertaalde hij de tekst in zijn muziek met ritme en/of instrumentengebruik, al moet je de muziek dan vaak wel eerst analyseren voordat je het goed hoort.

Veel literatuur voor de literatuurlijsten in de 5e klas van de middelbare school heb ik gelezen met de brandenburgse concerten uit de cassetteradio. (totdat het cassettebandje zo vaak uit de cassette liep dat met een potloodje strak trekken niet meer hielp )

Weergaven: 5

Share
Share