Racoon in Het Park in Hoorn (12-4-2016)

Share

(Optreden Racoon in Het Park in Hoorn 12-4-2016)

De eerste keer dat we Racoon live gezien hebben was in 2008. Zeg maar de "Before You Leave" tour. Dat was in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Toen gingen we natuurlijk af op wat "Love You More" beloofde. Maar ook omdat we "Before You Leave" vaak draaiden.

IMG_3789We wisten dus dat we ook deze keer een mooie avond konden verwachten. Dat er in 8 jaar veel veranderd is bleek heel duidelijk uit het optreden. Alles klopt, is af, grenzend aan perfectie. Ze zijn zelfs voor de avond gekleed, iets waar Bart van der Weide duidelijk nog iets van vindt. En dat is voor mij weer een stukje invulling van de perfectie.

Alles is heel goed verzorgd, het optreden is een heel fijne aanvulling op het draaien van de muziek thuis. Het geluid doet er absoluut niet voor onder. Door het live aspect wordt het geheel duidelijk meer. De mannen verstaan hun vak! De instrumenten en de zang, het is van een heel hoog niveau!

IMG_3776Bart is ook wat meer van het vertellen geworden tussen de nummers door. Hij moet zelfs af en toe de mond gesnoerd worden door z'n collega's. Leuke wisselwerking hoor! Zo zelfverzekerd waren ze in 2008 nog niet. De presentatie is een enorm verschil.

Er moet toch iets op aan te merken zijn? Nou als je er naar wilt zoeken mist de spanning een beetje voor de pauze. Een nadeel van (bijna) perfectie. Ze zijn geen band van vuurwerk en ontploffingen, dat geven ze terecht aan. Om het toch een beetje op te smeuën klinken er plots andere nummers door in hun nummers, een soort "mash-up". Grappig om te merken hoe de nummers naadloos in elkaar over gaan.

Na de pauze beginnen ze tot m'n verrassing meteen met "Love You More". Een meesterzet blijkt. Waar het publiek voor de IMG_3823pauze misschien nog wat afwachtend was komen we nu duidelijk los. We worden van hoogtepunt naar hoogtepunt geleidt. Was de inleiding van voor de pauze nodig? Het is nu echt een feest om mee te maken. "Oceaan" is indrukwekkend, net als "Liverpool rain".

De encore wordt afgesloten met "Fun We Had". Een mooie manier om er echt een eind aan te breien. Nog even bloemen in ontvangst en nemen en klaar. Geen onterechte schijn dat er misschien meer komt. Gewoon duidelijk, van het podium af en lichten aan. Het publiek tevreden achter latend.

Het was mooi, heel mooi, muziek voor genieters. Ook geluidstechnisch een heel, heel, heel mooie avond. Vooral het gitaarspel van Dennis Huige mag nog even in het zonnetje gezet worden, wat een warm geluidsbad is dat! De klank en geluidsbalans van een studio opname evenaren is knap. Zeeuws knap.

Weergaven: 1

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share