Orgelvreten in Het Park in Hoorn (14-11-2015)

Share

Orgelvreten in Park in Hoorn 14-11-2015

De avond van het Hammond orgel en de Lesliebox. Orgelvreten heeft een theatershow rond beide opgebouwd om het Hammond orgel te laten schitteren. Om hun liefde voor het Hammond orgel daarvoor te uiten. Niet zo zeer een avond van de componist of composities, maar een avond van het geluid van het Hammond orgel.

Orgelvreten in Park in Hoorn 14-11-2015 (2)Ze verpakken dat in een voorstelling 'En de ander' geheten. Op een heel vermakelijke manier wordt een kerkelijke mis gebruikt om het verhaal aan op te hangen. De muziek die ze spelen wordt verder niet aangekondigd. Ik ga er van uit dat het de nummers van hun LP (met CD) "Komrad" zijn. Zelf geschreven muziek.

Met hun show, het was een try-out, weten ze de hele voorstelling door te boeien. Ook met de verhalende gedeeltes die nu eenmaal bij de mis horen. De momenten met Hammond worden daardoor de hoogtepunten.

Voor mij was het toch wel een openbaring hoe prachtig dat apparaat kan klinken en hoe goed je het kan gebruiken als artiest om je optreden mee te verzorgen. Nu besef ik veel meer hoe vele bewonderde artiesten de Hammond gebruikten om die mooie muziek te maken. Een mooi resultaat van een mooie avond Hammond genieten door Orgelvreten.

Weergaven: 0

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share