Paul McCartney in de Gelredome (25-4-2003)

Share

Als een concert van Paul McCartney als Beatles fan ineens binnen je bereik valt moet je daar naartoe. Bij inmiddels z'n 3e worldtour ( Back in the World) was er niets meer om dat niet te doen. De tijd was rijp, op naar een tweede bezoek aan het Gelredome.

We hadden redelijke plekken op de tribune rechts van het podium en vandaar uit zagen we een soort showballet op en rond het podium trekken om de avond te openen. In mijn ogen totaal overbodig en misplaatst. Waarom? Denk ik nog steeds.

Maar toen begon het ook echt. Ja, daar stonden ze en Paul McCartney en de band zagen er enthousiast uit. Vakmanschap stralen ze uit, hoeveel van deze stations hadden ze inmiddels al aangedaan? En onder de naam Wings?

Al de hits worden over ons uitgegoten en ook live kom ik niet onder de conclusie uit dat het oude werk het beste is, inclusief dat onder de naam Wings.

"Blackbird" heeft m'n speciale aandacht omdat dat zo'n bijzonder nummer is. Het wordt prachtig gebracht al is de breekbaarheid van de stem van Paul McCartney dan wel heel goed hoorbaar.

Ook "The Fool On The Hill" is er zo een, mooi hoe dat op dat oude beschilderde orgeltje gedaan wordt. En dan komt "Michelle" ook nog langs. Dat is ook weer een hele dikke vink die ik kan plaatsen. Super mooi!

Nog zo'n favoriet uit z'n solo werk "Maybe I'm Amazed", die had ik niet zien aankomen. Bingo! "Let 'Em In" de prachtige single van Wings. Heel moot! Dan gaat de avond toch langzaam over op alleen maar Beatles werk. "Hey Jude" heb ik nu zelf een keer mee mogen zingen met Paul McCartney! Het is nu allemaal top.

"Lady Madonna" doen we ook nog even in de encores, net als "Yesterday" en dan is de avond wel compleet. Ik ben er geweest en heb het meegemaakt. Een hele dikke "check!". Een hele avond bomvol prachtige muziek.

 

Weergaven: 5

Share
Share