Peter Gabriel – So

Share

 

Peter Gabriel - So 

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

In die tijd was ik even wat minder met muziek bezig. Ik probeerde er nog wat van te maken op de HTS, maar ik kon m'n kop er niet bijhouden. De kleine succesjes werden te vaak afgewisseld met onvoldoendes.

Toch is 1986 het jaar dat ik de afstudeerfase haalde. Zo tegen de tijd dat deze CD verscheen zal het duidelijk voor me zijn geweest dat het geen succes zou worden.

Militaire dienst hing ook nog als een grote dreiging voor me. Wat dat betreft geen fijne tijd en misschien is dat de reden dat ik het uitkomen van deze prachtige muziek toch een beetje gemist heb.

Via een goede vriend heb ik het uiteindelijk op een bandje gezet. Maar de grootsheid van deze plaat is maar zeer langzaam tot me doorgedrongen. 

Score: ******* ***

Hier is er weer een, van voor tot achter een aaneenschakeling van mooie, mooier en nog mooiere muziek.

Ik heb nog wel iets van de single "Don't give up" meegekregen, daar was ik al van onder de indruk. Mede natuurlijk door de bijdrage van Kate Bush.

In mijn beleving stond "Sledgehammer" eerst niet op de CD, maar ik zie nu dat deze en de "So" CD tegelijk uitgebracht zijn. Een prachtnummer. Tel daar nog eens "Red Rain" en "Mercy Street" en het gehalte te mooie muziek is duidelijk. Het kon dus toch nog beter dan de 4e LP. Een super prestatie!

Top 40

De eerste single was dus "Sledgehammer". Een heel grote hit, gevold door een nog grotere "Don't Give Up".

 

1986 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1986

 

- Flevoland (170.000 inwoners) wordt Nederlands twaalfde provincie.

- Het Brain-virus duikt op, het eerste computervirus in de geschiedenis. Het verspreidt zich door diskettes.

- Engeland en Frankrijk sluiten een verdrag voor de bouw van een tunnel onder Het Kanaal. Het zal een spoortunnel worden.

- In Zweden heeft een luchtvaartmaatschappij de primeur van een lijndienst uitsluitend voor niet-rokers. In zeer veel westerse landen begint het roken 'uit' te raken.

- Opnieuw een koude winter met opnieuw een Elfstedentocht met Evert van Benthem als winnaar.

- "De ontmoeting van de eeuw" vindt plaats: de Europese sonde Giotto nadert de komeet van Halley, die voor het eerst sinds 1910 weer in de buurt van de aarde komt. Het ruimtetuig zendt unieke beelden van de kern van de komeet terug naar de aarde.

- Een van de vier reactors van de kerncentrale van het Oekraïense Tsjernobyl ontploft. Meer dan vierduizend mensen komen om het leven bij de reddingsoperatie, en waarschijnlijk miljoenen anderen komen om of dragen de gevolgen van de vrijgekomen straling. De gevolgen voor Nederland en België zijn gering. Het RIVM wordt gevraagd om de stralingsmetingen uit te breiden. Alleen het verbouwen van rode kool is in Nederland gedurende een zekere periode verboden als gevolg van stralingsgevaar.

- De spoorlijn Amsterdam Centraal-Amsterdam Sloterdijk-Schiphol wordt geopend.

- Nieuwe elektronische technieken verschaffen twee dove kinderen in Melbourne het gehoor.

- Bij Assen vindt de eerste aardbeving plaats in de noordelijke provincies.

- In Lisse vestigen 30 studenten (waaronder Weijers) van de technische hogescholen van DelftEindhoven en Twente het eerste Nederlandse domino-record met 755.836 omgevallen dominostenen.

 
 
 

- The first induction into the Rock and Roll Hall of Fame takes place. The first artists to be honoured are Chuck BerryJames BrownRay CharlesFats DominoEverly BrothersBuddy HollyJerry Lee Lewis, and Elvis Presley.

- U2StingJoan BaezJackson BrowneLou ReedPeter Gabriel, the Neville Brothers, and Bryan Adams stage the A Conspiracy of Hope Tour in the United States on behalf of Amnesty International, playing five cities on the tour. The final show at New Jersey's Giants Stadium is televised live, and the above-mentioned performers are joined by Joni MitchellHoward JonesYoko OnoThird World, and Carlos Santana, as well as the other members of The Police.

 
 

Weergaven: 5

Share
Share