Peter Gabriel – Up

Share

 

 Peter Gabriel - Up

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Peter Gabriel had al tien jaar geen nieuwe muziek meer uitgebracht. Het was dus een grote verrassing dat er toch weer een nieuwe CD kwam.

Toevallig waren we uitgenodigd op een verjaardag en dacht ik dat het leuk zou zijn om deze CD cadeau te doen. Al kende de ontvanger Peter Gabriel niet zo goed.

Alles ging goed tot het moment dat besloten werd om de CD op te zetten. Er werd op play gedrukt, maar alleen maar stilte. Iets meer volume en nog steeds stilte. Nog een slinger aan de volume knop en er barst iets los wat je slecht voor te stellen is als je nog nooit meegemaakt hebt.

De CD start namelijk niet met een engelen koor, maar na ongeveer 30 seconden zeer rustige tonen met een soort elektronische hei machine. Nog een seconde later lag de CD er uit en kon ik hem weer mee naar huis nemen.

Ik kon praten als Brugman, maar niemand geloofde nog dat dit een mooie CD zou kunnen zijn. Uiteindelijk was het toch een zeer leuk en gedenkwaardig feest.

Score: ******* *

De CD past in het rijtje (Security) (1982) So (1986) en Us (1992). Als je die CD's kent is deze geen verrassing. Het is allemaal wat bedaarder, vooral in tempo, een nummer als "Sledgehammer" ontbreekt.

Alleen in het openingsnummer "Darkness" is sprake van enige heftigheid. Verder zijn het allemaal heel mooie composities. Live op het ronde podium van de "Growing Up Live" tour krijgen de nummers meer inhoud. In "Sky Blue" b.v. door de zang van de "The Blind Boys of Alabama". Of door de TV act tijdens "The Barry Williams Show".

Het is dus een goeie Peter Gabriel CD, opgenomen zoals je dat van hem mag verwachten. Alleen de uitschieters qua nummers ontbreken.

Top 40

Het album heeft geen hit meer opgeleverd.

2002 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2002

 

- Invoering van de euro als chartaal geldmiddel in twaalf van de vijftien Europese landen die zijn aangesloten bij de EUBelgië,DuitslandFinlandFrankrijkGriekenlandIerlandItaliëLuxemburgNederlandOostenrijkPortugal en Spanje. In het giraal geldverkeer was de euro al ingevoerd op 1 januari 1999.

- De Nederlandse kroonprins Willem-Alexander huwt de Argentijnse Máxima Zorreguieta in de Beurs van Berlage (burgerlijk huwelijk) en de Nieuwe Kerk (kerkelijk huwelijk) in Amsterdam.

- Voor het eerst wordt aan een Nederlands restaurant een derde ster toegekend. De eer valt te beurt aan Parkheuvel in Rotterdam met chefkok Kees Helder.

- De Nederlandse politicus Pim Fortuyn wordt op het Hilversumse Mediapark vermoord.

- Feyenoord wint in de eigen Kuip voor de tweede keer de UEFA Cup door Borussia Dortmund met 3-2 te verslaan.

- De Amerikaanse zakenman Steve Fossett landt in Australië nadat hij solo rond de wereld is gevlogen in een luchtballon.

 
 
 

- Graham Coxon leaves Blur during Think Tank's recording sessions, after tensions with the other members mainly due to its alleged alcohol problems and disagreement about the choice of Fatboy Slim as producer. Coxon only contributed in one song, Battery in Your Leg. He was later "replaced" on tour by Simon Tong, former guitarist of The Verve.

- The Glastonbury Festival features headline acts ColdplayGarbageStereophonicsOrbitalRoger WatersRod Stewart, and Air.

Queens of the Stone Age release their critically acclaimed album Songs for the Deaf, featuring Dave Grohl on drums. The album earned the band their first Gold certification in the United States on January 27, 2003, selling over 500,000 copies.

- Kelly Clarkson is crowned the first winner of the television talent contest, American Idol.

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Las Ketchup - The Ketchup Song (Aserejé)

- Shakira - Whenever, Wherever

- Marco & Sita - Lopen Op Het Water

- Nelly & Kelly Rowland - Dilemma

- Brainpower - Dansplaat

- Gigi d'Agostino - L'Amour Toujours

- Elvis vs. JXL - A Little Less Conversation

- Jan Wayne - Because The Night

- Ronan Keating - If Tomorrow Never Comes

- Eminem - Without Me

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Marco Borsato - Onderweg

- Shakira - Laundry Service

- BLØF - Blauwe Ruis

- Céline Dion - A New Day Has Come

- Robbie Williams - Swing When You're Winning

- Eminem - The Eminem Show

- Anastacia - Freak Of Nature

- K3 - Teleromeo

- Within Temptation - Mother Earth

- K3 - Verliefd

 

Bezoeken: 2

Share
Share