Pineapple Thief, Patronaat (20-1-2017)

Share

Gedreven door de muziek van het recente "Your Wilderness", maar ook door het stevigere "Someone Here Is Missing" uit 2010, moest ik de kans pakken om dit live mee te maken. Op naar Patronaat dus, de zaal die ik steeds meer ga waarderen om de acts die ze aantrekken, maar ook om de faciliteit zelf. De auto kan je zonder moeite kwijt, er zijn meerdere zalen, dus de band speelt altijd in een gepaste ruimte, de zalen zelf zijn ook van een balkon voorzien en last but not least het geluid is er altijd goed. Ze missen alleen nog de roemruchte geschiedenis als Paradiso, maar daar wordt dus hard aan gewerkt.

Ontspannen genietend van een biertje nam het geheel een aanvang en liet ik het voorprogramma over me heen komen. The Godsticks, een band uit South Wales. De complexe rockmuziek past goed als voorprogramma. Ze speelden een heel mooi nummer met diverse breaks, het publiek raakte ervan in de war. Het nummer was toch afgelopen? Nee hoor, het nummer herpakt zich een aantal keer bij de drummer, het wordt de mooiste van hun set.

Darran Charles

Frontman Darran Charles blijkt later ook mee te spelen in de Pinapple Thief band. Wat ik ze nog mee wil geven is dat ze voor een publiek spelen, er bleek uit hun houding niet echt dat ze zich daarvan bewust waren. Misschien is het even wennen omdat vanavond de "Your Wilderness" tour gestart is. Het Patronaat heeft de primeur en wij als publiek dus ook. Tof.

Bruce Scoord

Dan komen na een lange voorbereiding ook Bruce Scoord en z'n mannen op. Hij opent de avond met de zin "Let's get this tour started" en de band zet meteen knallend in. Met "Tear You Up", natuurlijk een nummer van "Your Wilderness". Lekker hoor, het blijkt mijn avond te worden.

Vaak baal je bij concerten dat een artiest zijn/haar nieuwe album wil promoten. Die bevatten dan vaak nog niet je favoriete nummers die je zo graag ook live wilt horen. Vandaag is de uitzondering. Het laatste album ken ik het best en de setlist staat er vol mee. Het leeuwendeel komt van mijn favoriete albums. Je kan ook een keer mazzel hebben.

Jon Sykes

Met de inzet van "No Man's Land" worden een paar vragen m.b.t. het album "Your Wilderness" beantwoord. Ik merk nu duidelijk dat de tweede stem, die in de muziek van de studio opname zo'n mooie rol speelt, van bassist Jon Sykes is. Z'n bas speelt ook zo'n bepalende rol in de muziek van het laatste album en nu zie ik het live gebeuren. Heel mooi! Het is sowieso leuk om zien hoe hij de muziek beleeft. Hij trekt deze avond vaak m'n aandacht.

De band staat hier en daar nog wat onwennig op het podium. Even het voorprogramma noemen vond via een voorzet van Darran Charles plaats. Een gitaar wisselen moest door de roady aan Bruce Scoord opgedrongen worden om fouten te voorkomen. Het deed niets aan de muziek af, die was geweldig en daarin stond ik niet alleen. Ik had de indruk dat de volle zaal het er zeer mee eens was. Het eind van het concert was daardoor ook vreemd.

Het licht bleef uit toen de mannen zich terug trokken en het podium werd ook niet met een rotvaart afgebroken zoals dat meestal gebeurt. We kregen dus met z'n allen de hoop dat er meer zou komen. Aan ons zal het niet gelegen hebben, er werd zelfs weer een "we want more" gescandeerd. Dat was lang geleden! Helaas na een dikke tien minuten wordt het gordijn toch maar dicht getrokken. Einde van een mooie avond.

Setlist:

Tear You Up (Your Wilderness, 2016)

The One You Left To Die (Magnolia, 2014)

No Man's Land (Your Wilderness, 2016)

Alone At Sea (Magnolia, 2014)

That Shore (Your Wilderness, 2016)

Reaching Out (All The Wars, 2012)

In Exile (Your Wilderness, 2016)

Show A Little Love (Someone Here Is Missing, 2010)

Take Your Shot (Your Wilderness, 2016)

Fend Yourself (Your Wilderness, 2016)

Part Zero (Variations on a Dream, 2003)

Simple As That (Magnolia, 2014) 

The Final Thing On My Mind (Your Wilderness, 2016)

Snowdrops (Little Man, 2006)

Nothing At Best (Someone Here Is Missing, 2010)

I Will Light Up Your Eyes (10 Stories Down, 2005)

 

Weergaven: 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share