Q4 – Sound Surroundings

Share

 

 

Q4 - Sound Surroundings

 

Wikipedia not

YouTube

Discogs

Mijn historie

Ha, eindelijk weer eens een plaat met een duidelijk verhaal. Het voorprogramma van Anouk in het Westerpark in 2010 in Amsterdam was de Q4. Het was prachtig weer en we waren vroeg genoeg gekomen om lekker vooraan te zitten.

Het concert begon heel leuk, een heel grote band, ik denk meer dan 15 muzikanten kwamen het toneel op en vaak ook bijzonder uitgedost. Samen maakten ze leuke "hip hop?" muziek.

Hier mis ik Wikipedia voor een bevestiging, want ik kan geen vermelding van de band vinden. Op Discogs staat ook maar 1 vermelding, en dat is dit album en daar wordt het "instrumental" genoemd.

Gelukkig hebben ze nog wel de moeite genomen om een website in de lucht te brengen en dan wordt duidelijk dat het om Nederlandse producers gaat. Hier staat ook dat Anouk ook op hun album te horen zou zijn, maar dat blijkt niet doorgegaan te zijn. Vandaar het optreden waarschijnlijk.

Het werd in ieder geval een leuke intro voor een gedenkwaardig concert. Helaas werd het jaarlijkse evenement in het Westerpark niet doorgezet en dus ook dergelijke fraaie middagen met Anouk, maar dus ook omdat het voor ons de 2e en laatste keer in het Westerpark was. Mooie herinneringen en ook nog memorabele foto's.

Ik probeer concerten ook altijd op foto's vast te leggen en vandaag omdat het heet was had Anouk iets heel weids aangetrokken. Al snel bleek het ding alle kanten op te gaan en werd het ding regelmatig weer over de schouder gehaald.

Maar na een tijdje was de aandacht er af en kwam ik in de gelegenheid om een mooie foto te maken van een redelijk in haar BH staande Anouk. Wie wil dat nou niet hè? Het is in ieder geval een mooie aanvulling op het ei incident op Pinkpop in 1998.

Score: *******

De muziek van de Q4 zou normaal gesproken aan me voorbij gaan. Doordat je op het concert niet aan luisteren kon ontsnappen is het toch tot me door gedrongen.

Het is totaal mijn stijl niet, maar de sfeer van de muziek is uiteindelijk wel iets wat je nog eens terug wilt halen. Het heeft ook wel ambiënt en/of lounge trekjes waardoor het ook lekkere achtergrond muziek wordt.

Top 40

Nee, geen Top 40, zou qua muziek moeten kunnen lijkt me.

2010 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2010

 

-The voice of Holland (soms afgekort tot TVOH) is een tv-talentenjacht die sinds 17 september 2010 door RTL 4 wordt uitgezonden, bedacht door John de Mol en Roel van Velzen

-De Burj Khalifa in Dubai, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld, wordt geopend.

-Haïti wordt getroffen door een zware aardbeving, waarvan het epicentrum vlak bij de hoofdstad Port-au-Prince ligt. Het dodental overstijgt de 230.000.

-Een 85-jarige Bovrouw sterft als laatste van haar volk.

-Als gevolg van een aswolk van de vulkaanuitbarsting onder de Eyjafjallajökull wordt in verschillende Europese landen het luchtruim gesloten; het Europese vliegverkeer wordt uiteindelijk wekenlang ontregeld.

-Barack Obama belooft de NASA een reis naar Mars tegen 2030.

-Door een explosie op het boorplatform Deepwater Horizon ontstaat een olieramp in de Golf van Mexico

-Griekenland, dat in een diepe staatsschuldencrisis verkeert, bereikt overeenstemming met het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie over maatregelen om een staatsbankroet af te wenden.

-Voetbalclub FC Twente wint in de Eredivisie van NAC Breda en behaalt zo zijn eerste landskampioenschap in de geschiedenis.

-De Nederlandse dodenherdenking op de Dam wordt verstoord tijdens de twee minuten stilte; er vallen dranghekken om en in de ontstane paniek raken 63 mensen gewond.

-Drie Russen, een Italiaan, een Fransman en een Chinees laten zich voor het experiment Mars-500 anderhalf jaar lang opsluiten.

-Spanje wint het wereldkampioenschap voetbal door in de finale Nederland te verslaan.

-Bij het mijnongeval in Copiapó in Chili raken 33 mijnwerkers opgesloten op een diepte van meer dan 600 meter. De laatste van de 33 kompels die op 5 augustus vast kwamen te zitten bij het mijnongeval in het Chileense Copiapó worden door reddingwerkers naar boven gehaald.

-De Brouwerij Duvel Moortgat neemt Brouwerij De Koninck over.

-De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaart dat de Mexicaanse griep niet langer een pandemie is: het virus zou niet langer actiever zijn dan de gewoneseizoensgriep.

-Paus Benedictus XVI brengt - als eerste paus in de geschiedenis - een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Onderdeel van deze reis is de zaligverklaring vankardinaal John Henry Newman.

-In Nederland treedt het kraakverbod in werking.

-De Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi wordt vrijgelaten nadat ze het overgrote deel van de afgelopen 20 jaar in huisarrest heeft gezeten.

-Klokkenluidersite WikiLeaks ontketent een politieke crisis door het openbaar maken van 250.000 vertrouwelijke Amerikaanse diplomatieke telegrammen.

-Sneeuwval zorgt voor de drukste avondspits ooit in Nederland, met een totale filelengte van 884 kilometer.

 
 
 

-Jim Morrison, the former lead singer of The Doors, is granted a posthumous pardon, 39 years after his death. The pardon relates to a six-month prison sentence for indecent exposure handed to Morrison in 1969, following a performance in Miami earlier that year. Morrison had appealed his sentence, and died in 1971 without the matter being legally resolved.

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

-Yolanda Be Cool & DCUP - We no speak Americano

-Stromae - Alors on danse

-Caro Emerald - A night like this

-Shakira & Freshly Ground - Waka waka (This time for Africa)

-Marco Borsato & Guus Meeuwis - Schouder aan schouder

-Wesley - You raise me up

-The Black Eyed Peas - I gotta feeling

-Kane & Carice van Houten - No surrender

-Train - Hey, soul sister

-David Guetta & Kid Cudi - Memories

 

Bestverkochte albums in Nederland:

-Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

-Marco Borsato - Dromen durven delen

-Nick & Simon - Fier

-K3 - MaMaSé!

-Jan Smit - Leef

-The Baseballs - Strike!

-John Mayer - Battle studies

-Michael Bublé - Crazy love

-Susan Boyle - I dreamed a dream

-Lady Gaga - The fame monster

Weergaven: 6

Share
Share