Racoon in Het Park (4-11-2018)

Share

Ik zal maar met de deur in huis vallen. De derde keer Racoon was het mooiste optreden wat ik van de band gezien heb. Niet omdat de vorige optredens niet goed waren, maar omdat de kwaliteit die Racoon nu biedt op een heel, heel hoog niveau staat.

Super mooie nummers, zoals "Man who lost his pride", "Love You More", "Tommy", "Oceaan" en "Liverpool Rain". Om maar niet de hele setlist op te sommen.

Racoon
Racoon

De muziek wordt vlekkeloos gespeeld door de band. Resulterend in een ware audiofiele live ervaring. De gitaren van Dennis Huige worden per nummer omgewisseld, waardoor de gitaarklank werkelijk perfect is. Alleen zijn gitaarspel kan voor mij al een hele avond vullen.

De band heeft niet stil gestaan. Er wordt op een contrabas gespeeld en soms klinkt de steel gitaar. Er is zeer subtiele ondersteuning op toetsen. Wat er ook gespeeld wordt het klinkt hecht, als een eenheid, met een prachtige balans in de instrumenten. Als een superband.

Dat is nog niet alles. De aankleding van het podium, in dit geval de belichting van het podium, is heel sfeervol. Zanger Bart van der Weide doet daar een schep bovenop met z'n leuke onderhoudende inleidingen, grappen en grollen. Ook zonder muziek lijkt hij makkelijk een avond te kunnen vullen.

Bart van der Weide
Bart van der Weide

Hoogtepunt is de zang van Bart van der Weide. Wat een kei is dat. Brt van der Weide allaeen zingend op een podium. Nog een recept voor een avondvullend programma.

Er zijn weinig bands die op het podium de beleving van de CD kunnen uitbouwen tot een nog completere en diepere ervaring. Racoon kan het. Racoon is voor mij de norm geworden. 

 

Weergaven: 4

Share
Share