Racoon in Waerdse Tempel in Heerhugowaard (11-4-2008)

Share

Het is de tijd dat m'n vriendin (nu m'n vrouw) en ik het bezoeken van concerten aan het oppakken zijn. Zo wordt ook voor het eerst de Waerdse Tempel aangedaan voor het optreden van Racoon. Het was al twee jaar een beloftevolle locatie voor optredens redelijk in de buurt, maar het was er nog niet van gekomen.

We vinden ook mooi plekje op het balkon en genieten van de sfeer en de ruimte. De zaal overtreft onze verwachtingen. Meteen is duidelijk dat dit zeer veel perspectief biedt voor de toekomst. (Helaas heeft het maar 4 jaar mogen zijn.)

Het voorprogramma wordt verzorgt door Milow, in die tijd bekend van de cover "Ayo Technology". Milow doet het leuk, maar weet niet voldoende indruk te maken om hem te blijven volgen.

Dat pakt met Racoon heel anders uit. Verliefd als we waren in 2005, had "Love You More" al een bijzonder plekje in onze harten gekregen. Het album "Another Day" hebben we tijden lang gedraaid. De band maakt de daaruit voortvloeiende verwachtingen helemaal waar.

Racoon in 2008 (Foto van Miho)
Racoon in 2008 (Foto van Miho)

Ze bestaan als band dan al een jaar of tien en dat is te merken. Ze zijn erg op elkaar ingespeeld en rijgen de nummers soepel aaneen. De zang van Bart van der Weide is heel goed en vooral het gitaarspel van Dennis Huige maakt indruk. Het wordt een feestje samen met de volgepakte zaal.

Jammer genoeg is er geen set-list van bewaard gebleven. In die tijd had ik ook de CD-SCORE site nog niet, dus daar dachten we niet aan.

Er werd natuurlijk ook muziek gespeeld van het nieuwe album "Before you Leave". Een aantal nummers hebben we ook wel herkend, maar meer details weet ik anno nu (17-11-2018) niet terug te halen.

Weergaven: 4

Share
Share