Ricky Koole in Het Park in Hoorn (2-12-2017)

Share

We hebben de voorstelling van Ricky Koole & Ocobar met de naam "Me and Tennessee" gezien. Sinds het album "To The Heartland" zijn we fan van de muziek van Ricky Koole, dus ook als het een avond country muziek lijkt te gaan worden, haken we niet af.

Ricky Koole & Ocobar
Ricky Koole & Ocobar

Met een leuke inleiding worden we mentaal naar een veranda in het warme Tennessee gebracht en worden de eerste country nummers gespeeld. Niet zo m'n ding, maar de zang van Ricky Koole maakt het toch bijzonder.

Ricky Koole en Cok van Vuuren
Ricky Koole en Cok van Vuuren

De band Ocobar zorgt daarbij voor een perfecte begeleiding. Het is dus beslist geen straf om je hieraan te onderwerpen. Het nummer "(Ain't That) Good News" van haar nieuwe album werd zelfs erg lekker door de gitaarsolo van Cok van Vuuren. Hij werd deze avond voortdurend de man die dat beetje extra aan de nummers toevoegde.

Toch duurt het tot de uitvoering van "Me and Bobby McGee" voor ik echt enthousiast werd. Mooi gedaan, onder andere door de contrabas solo van Bart Wijtman. Of het nou gewenning was of dat de muziek beter werd weet ik niet, maar vanaf dat moment werd het echt leuk. Genieten van de stem en de muziek van Ricky Koole. 

Ricky Koole & Ocobar
Ricky Koole & Ocobar

Er volgen na verloop van tijd een aantal gevoelige nummers die er best inhakken, met als climax "De Nacht" en "Anchor" achter elkaar. Dan heeft de stem van Ricky Koole grote impact. Om stil van te worden.

Aan de hand van het fictieve schaap wordt het verhaal van de avond afgerond. We worden weer met beide benen op de grond gezet door te bekennen dat de achtergrondfoto helemaal niet van Tennessee is. Einde van toch een heel leuke avond met mooie, soms heel indringende muziek met topmuzikanten.

Weergaven: 3

Share
Share