Riverside – Wasteland

Share

Riverside - Wasteland

YouTube

Tidal:

Spotify:

Muziek

Weer een nieuw Riverside album. Het kan niet op bij Mariusz Duda. Of het nou met Riverside is (4 albums in 4 jaar) of met z’n andere band Lunatic Soul (nog 2 albums in die tijd), allemaal albums op een hoog niveau en met prachtige muziek.

“Wasteland” bevat de rockmuziek waar Riverside groot mee is geworden, maar ook hele verfijnde symfonisch klinkende muziek, verwerkt in een afwisselende mix. Een heerlijk recept wat op de juiste smaak wordt gebracht met de stem van Mariusz Duda. Die is behoorlijk contrastrijk met de rockmuziek. Geen gegrunt of andere testosteron uitingen, maar mooie zang met de heerlijk vloeiende stem van Mariusz Duda.

Het contrast van die stem met de inhoud is ook groot. Je zou er zo aan voorbij kunnen gaan dat de titels van de nummers heftig zijn: “Acid Rain”, “The Struggle For Survival” of het titelnummer “Wasteland”. Zodra de stem van Mariusz Duda je te pakken heeft merk je al snel dat de nummers ergens over gaan en met passie gebracht worden. Het is een album om helemaal in op te gaan.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid.­.­.
Compositievorm.­.­­.
Rock­­..­.
Blues­­..­­.
Symphonisch­...
Elektronisch­­....
Jazz­.­...
Pop..­..
Live..­..
Zang..­.­⊗
Instrumentaal­­­⊗­...
Piano­.­.­..
Drum, Percussie.­⊗..
Akoestische gitaar­.­⊗­..
Bas gitaar.­..
Elektrische gitaar­...
Contrabas­­....
Orkest....
Strijkers....
Blazers­....
Orgel....

Weergaven: 3

Share
Share