Robert Plant & Alison Krauss in HMH (14-05-2008)

Share

Led Zeppelin live had ik allang uit m'n hoofd gezet. Dat werd wel duidelijk toen het optreden in de O2 Arena in 2007 in Londen een record belangstelling aan kaartjes opleverde. Zo'n 20 miljoen aanvragen kwamen er los! Hoe kom je daar tussen?

Tegen alle verwachtingen in komt Robert Plant echter mee met de tour van Alison Krauss. Hun gezamenlijke album "Raising Sand" is ook best aardig, dus dat moet leuk worden.

Robert Plant & Alison Krauss
Robert Plant & Alison Krauss

En het werd leuk, al bleef Robert Plant behoorlijk op de achtergrond en stelde hij zich vooral op in dienst van de muziek van hen samen en die van Alison Krauss.

Kicken werd het omdat er toch ook wat Led Zeppelin nummers verspreid over het concert gespeeld werden. Natuurlijk in een nieuwe versie, maar toch een ongelofelijke ervaring voor me. Daar kreeg ik kippenvel van.

Achteraf is het jammer dat ik hun gezamenlijke muziek niet wat meer aandacht heb gegeven. Ik heb nu het gevoel daar toch wel wat gemist te hebben. Het beeld van gefixeerd te zijn op Robert Plant overheerste te veel, ten koste van de rest van de gespeelde muziek. Toch heb ik Alison Krauss sindsdien met veel meer interesse en waardering gevolgd, dat wel.

De set-list zal ongeveer gelijk zijn aan die van een dag eerder. Helaas heeft niemand die van 14 mei vastgelegd.

Weergaven: 4

Share
Share