Rolling Stones – Black And Blue

Share

 

 

Rolling Stones - Black And Blue

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Hoewel ik in de introductie aangegeven heb geen Beatles of Rolling Stones te gaan bespreken moet ik toch een uitzondering maken voor deze LP.

Alle Beatles LP's zijn me zeer dierbaar, maar dat kan ik maar van 1 Stones plaat zeggen, deze dus.

Op een goeie woensdagmiddag zat ik weer heerlijk tegen m'n radiocassette recorder aan en kwam de aankondiging dat er om 15:00? een special zou zijn over de nieuwe LP "Black & Blue". Ik vermoed een uurtje Vincent Van Engelen voor de KRO. Er zijn vele Stones singles die ik prachtig vind, dus die live première op de radio was interessant genoeg om vast te leggen.

Met de beste opname techniek die ik bezat om in te schatten wanneer het geklets stopt of begint zat ik dus een uur lang te zweten, b.v. om ook de tittels van de nummers goed over te nemen. Dat bleek helaas maar matig gelukt, toen ik een week later uitgelachen werd om mijn versie van een titel. Dan maar snel de LP kopen.

Score: ******* **

Deze LP is voor mij de bevestiging van de kwaliteit die ook de Stones hebben, of kunnen hebben want de gemiddelde LP is wat mij betreft niet constant genoeg van niveau.

De Rolling Stones zijn meer een single groep dan de Beatles misschien? In ieder geval is dit er een die vanaf het 1e tot het laatste nummer steen goed is. Vooral van "Hey Negrita" of "Melody" krijg is nog steeds kippenvel op m'n lijf.

Top 40

Slechts een 8e plek als hoogste notering. Was Nederland in die tijd nog wel Rolling Stones minded? "Angie" kwam 3 jaar daarvoor nog wel op de 1e plek.

1976 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1976 of https://en.wikipedia.org/wiki/1976

 

- 1976 was een jaar met uitzonderlijke weersomstandigheden in geheel Europa: De eerste dagen van januari raasde een zware storm over de lage landen, en richtte overal ernstige schade aan. Een vastgeankerde anticycloon boven Oost-Europa veroorzaakte in de maand juni een uitzonderlijke hittegolf. De gemiddelde temperatuur steeg tot 19,6° (normaal 14,9°) en het aantal uren zonneschijn liep op tot 305 (normaal 197). Een en ander veroorzaakte catastrofale situaties in de landbouw. Door uitputting van de waterlagen werd op vele plaatsen het drinkwater gerantsoeneerd.

- De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden.

- Militaire putsch in Argentinië, president Isabel Perón wordt aan de kant gezet, de macht wordt overgenomen door een militaire junta onder leiding van Jorge Videla.

- Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.

- In China leiden hevige protesten op het Tiananmen-plein tot een incident waarbij ten minste zestig demonstranten omkomen.

- Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch.

- Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede (Noord-Holland).

- Het Canadese Lagerhuis schaft de doodstraf af.

- Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.

- Tijdens een fotosessie voor de cover van het album Animals van Pink Floyd bij Battersea Power Station in Londen raakt een 12 meter lange ballon in de vorm van een varken los en zweeft in de aanvliegroute voor vliegtuigen naar Heathrow.

- The Eagles brengen Hotel California uit, een van de bestverkochte albums aller tijden.

- Sony brengt de Betamax videocassette op de markt.

 
 

- Having been released one week before, The EaglesTheir Greatest Hits (1971–1975) compilation becomes the first album in history to be certified platinum by the RIAA. The new platinum certification represents sales of at least 1 million copies for albums and 2 million copies for singles.

- EMI Records reissues all 22 previously released - British Beatles singles, plus a new single of the classic "Yesterday". All 23 singles hit the UK charts at the same time.

- Uriah Heep performs its last show with David Byron as lead singer in Bilbao, Spain. Byron is sacked shortly afterward.

- Brian Wilson performs on stage with The Beach Boys for the first time in three years at a Day on the Green concert in Oakland, California.

- Tina Turner files for divorce from husband Ike.

- An estimated 120,000 fans pack Knebworth House to see The Rolling StonesTodd RundgrenLynyrd Skynyrd and 10cc also perform.

- Queen performs a massive free concert at London's Hyde Park for over 150,000 people.

- 100 Club Punk Festival, the first international punk festival is held in London. Siouxsie and the Banshees play their first concert.

- BonoThe EdgeAdam Clayton and Larry Mullen, Jr form a band called Feedback in Dublin. The band would later be renamed U2.

- In the UK, the Sex Pistols cause a national outcry after swearing on Thames Television's Today show.

- A Pink Floyd album cover shoot in South London goes awry when a large inflatable pig balloon being used for the shoot breaks free of its moorings and drifts out of sight.

 
 

Album top tien:

- Het Gebeurde In Het Westen - Ennio Morricone

- Desire - Bob Dylan

- The Best Of Abba - ABBA

- First Of All - Pussycat

- No 7 - Julien Clerc

- Beautiful Noise - Neil Diamond

- Introspection 2 - Thijs van Leer

- Black and Blue - The Rolling Stones

- Vroeger of later - Robert Long

- Powerful People - Gino Vannelli

Weergaven: 7

Share
Share