Sandra van Nieuwland in Het Park (24-01-2014)

Share

Eind 2012 werden we betoverd door de stem van Sandra van Nieuwland tijdens haar deelname aan "The Voice Of Holland". Die stem wil je natuurlijk ook wel eens live meemaken. Vooral als het hier in Hoorn is, dus op naar Het Park.

Inmiddels heeft ze haar 1e echte studioalbum uitgebracht: "Banging on the Doors of Love". Nog niet echt een mijlpaal in de pophistorie, maar met zo'n carriereversnelling kan ik me voorstellen dat het maken van een eigen album nog moet wennen.

Sandra van Nieuwland in Het Park (2014-01-24)
Sandra van Nieuwland in Het Park (2014-01-24)

We gaan er toch maar eens lekker voor zitten, laat die stem maar komen. Sandra opent met een nummer wat pas op het volgende album, "Breaking New Ground" in 2015, zal worden uitgebracht: "Stop The Clocks". Dat geldt ook voor het 2e tot en met het 9e nummer. Vreemd!

Nou wordt het begin van een optreden vaak gebruikt om een album te promoten, maar hiermee zet Sandra wel een heel grote stap vooruit. En het album "Banging on the Doors of Love" dan? Pas bij "Keep Your Head Up", halverwege de avond, krijgen we de echt vertrouwde en zo verlangde klanken te horen. 

Sandra van Nieuwland in Het Park (2014-01-24)
Sandra van Nieuwland in Het Park (2014-01-24)

Daarna gaat Sandra van Nieuwland nog verder, de volgende 3 nummers staan ook niet op "Breaking New Ground".

Het is wat onwennig in het theater, dat kan je aan Sandra van Nieuwland zien. Ze staat voor de microfoon, zit aan de piano of zelfs op een grote "kubus" die meegenomen is, maar van een gelikte show is zeker geen sprake. Niet erg als je je publiek kan vermaken met de muziek die ze verwachten, maar dit voelt toch wel een beetje ongemakkelijk.

Pas bij de encore komen de volgende bekende nummers "Hunter" en "More" aan bod. Dat is wel een beetje weinig. Ik snap de achtergrond en ambities van Sandra Van Nieuwland, maar dit is wel een beetje hoog gegerepen.

Of heeft dit alles met de verpichtingen voortkomend uit "The Voice Of Holland" te maken en is "Banging on the Doors of Love" een "moetje" geweest waar ze al afscheid van wil nemen?

De betovering die we bij "The Voice Of Holland" hadden hebben we vanavond erg gemist. Toch jammer.

Bezoeken: 0

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share