Santana in het Gelredome (20-5-2002)

Share

Met een bevriend stel hadden we het grote plan opgevat om naar Santana in de Gelredome te gaan. Destijds was het nieuwe Gelredome de poptempel van Nederland als het om stadion optredens ging. Dat wilde ik ook wel eens meemaken en Santana stond al sinds m'n jeugd hoog op m'n verlanglijstje.

Counting Crows

Het voorprogramma de Counting Crows kende ik niet echt. Slechts vaag wist ik dat ze samen met Bløf een hit hadden gehad:" Holiday in Spain". Toch werd al snel m'n aandacht gevangen met het nummer "Mr. Jones". De band had meer te bieden dan ik verwacht had. De muziek en de indrukwekkende hoeveelheid speeksel die tijdens het zingen door de frontman werden geproduceerd maakten er een heel boeiend optreden van.

 

Santana

Santana dan, de grote gitaarheld Carlos Santana zou ik dan eindelijk live zien. Het recente album "Supernatural" was nou niet mijn favoriet, maar zeker ook niet slecht. Ik hoopte vooral op het oude werk.

Dat werd het dus niet, maar de muziek die gespeeld werd was mooi en indrukwekkend. Toch duurde het best lang voor "Black Magic Woman" aan de beurt was. Ondertussen werden we wel vermaakt met de camera die op de hals van de gitaar van Carlos Santana gemonteerd was. Wat een gave beelden waren dat!

"Oye Como Va" werd gespeeld, maar uiteindelijk geen "Europa" of "Samba Pa Ti". Erg jammer! Ik zie dat ze nu (mei 2018) een Greatest Hits Live tour doen in de USA. Ik hoop dat ze nog 1 keer naar Nederland komen.

Weergaven: 2

Share
Share