Scann-Tec – Unyt

Share

 

 

Scann-Tec - Unyt

 

Wikipedia not

YouTube

Discogs

Scann-Tec logo

Tidal:

Spotify:

Muziek

Mooie muziek uit Rusland, Scann-Tec is Vladislav Isaev, een componist uit Moskow. Hij is ook ''Audio director'' bij een spelontwikkelaar en maakt muziek voor TV-series. Zeer betrokken bij muziek dus.

De muziek van "Unyt" wordt ambient genoemd, maar voor mij klinkt er een grote "lounge" component in door. Juist het  lounge-achtige is deze keer de sterke troef, in combinatie met omgevingsgeluiden (toch ook ambient) uit het leven en stukjes gesproken Russische tekst. Totaal onbegrijpelijk, maar het klinkt allemaal heel sympathiek.

Normaal gaat het kabbelen van de lounge muziek me irriteren, maar dit blijft boeien. Het album heeft een herkenbare opbouw en structuur, thema's worden niet eindeloos herhaald. Er wordt veel spanning opgebouwd in deze muziek welke tezamen met een weergaloze bas voor een heel lekkere sound zorgt.

Deze bas (vooral in "Unyt") heeft in dit geval voor de doorslag gezorgd. De ritmes die gemaakt worden in combinatie met heel verfijnde pulsjes en andere percussie zijn een constante bron van plezier prikkels. Het geheel klinkt bovenmatig mooi, de klanken zijn zeer goed gekozen en gaan leven. Neem bijvoorbeeld de opeens meeklinkende strijkers en stemgeluiden in "Quantum Evo". Een van de voorbeelden van de genotsprikkels (niet vergeten dat de aanloop er naartoe er bij hoort). 

Ter bevestiging is er op de site te zien dat veel aandacht is voor geluidskwaliteit. Er is een 24 bit versie beschikbaar, maar ook een in 5.1 surround geluid. Dat lijkt me helemaal een beleving.

Samenvattend, zeg nooit nooit, ook lounge muziek kan mooie vormen aannemen en zeer goed klinken.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid..­.
Rock....
Blues­....
Symphonisch­....
Elektronisch..­.
Jazz­....
Zang­⊗...
Instrumentaal...
Piano­....
Drum, Percussie­...
Akoestische gitaar.­...
Bas gitaar­....
Elektrische gitaar..­..
Contrabas­....
Orkest­....
Trompet....
Strijkers­⊗...

Weergaven: 5

Share
Share