Sinéad O’Connor – The Lion And The Cobra

Share

 

Sinéad O'Connor - The Lion And The Cobra

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Aangezien het album in november 1987 is uitgebracht ben ik pas in 1988 met de muziek in aanraking gekomen.

Dat klopt ook met m'n eerste duidelijke herinnering aan de muziek. Het is vrij gedetailleerd en bizar, maar soms doet muziek dat met je. We waren voor de tweede keer naar een volleybal toernooi in Aalten. Het jaar daarvoor hadden we zoveel plezier gehad, deze moest dus weer.

Met een grote groep hebben we daar vrijdagavond de de tenten opgezet, op zaterdag het toernooi gespeeld en 's avonds lekker lol gemaakt. Alleen........, het bier raakte op. Er moest dus nieuwe komen. Verantwoord of niet, we gingen op zoek naar een tankstation waar bier te krijgen was en op de terugweg werd "The Lion And The Cobra' opgezet. Op dat moment nog steeds de sensatie van het jaar.

Het was een rechte weg met bomen en struiken er naast en vrij donker. Daar keek ik naar terwijl we naar "Mandinka" luisteren en ik overdacht dat we onverantwoord bezig waren.

Score: ****** **

Voor een deel is dit ook een producers plaat. De muziek staat er allemaal mooi strak en helder op. Ondersteunend aan de prachtige stem van Sinéad O'Connor.

Het is op deze plaat optimaal genieten van haar stem en de mooie nog onbevangen composities. Een super debuut! Alle nummers van de plaat zijn zeer goed, en laten de stem van Sinéad O'Connor schitteren, alleen "Troy" en "Never Get Old" steken daar nog iets bovenuit.

Er zijn weinig stemmen die zo bij me binnen komen als deze op deze plaat!

Top 40

Een mooie 5e plaats voor "Troy" in een tijd dat Bill Medley & Jennifer Warnes met "(I've Had) The Time Of My Life" het populairs zijn.

1987 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1987

 

- Het rijden op de fiets met reflectoren aan de zijkant van de banden, de zogenaamde fietsbandreflector, wordt verplicht gesteld.

- De Russische partijleider Michail Gorbatsjov levert in een opvallende rede kritiek op de fouten van het verleden. Hij roept op tot democratisering van de partij en de Russische samenleving. Op 2 februari wordt een eerste groep dissidenten vrijgelaten.

- Rond half januari zucht Nederland onder een extreme koudegolf. De temperatuur komt op veel plaatsen zelfs overdag niet boven -10° uit en in combinatie met een harde wind is het zo onaangenaam dat het KNMI voor het eerst waarschuwt thuis te blijven.

- Voor het eerst is er op een overdekte ijsbaan een wereldkampioenschap schaatsen, en wel in het gloednieuwe Thialf-stadion in Heerenveen. De Nederlander Leo Visser rijdt op de vijf kilometer een nieuw wereldrecord.

- Vooral de provincie Drenthe wordt getroffen door extreem veel ijzel. Voorwerpen worden bedekt door een ijslaag van ten minste 1 centimeter dik. Bomen en hoogspanningsmasten knappen af. Deze gebeurtenis wordt ook wel de IJzelramp van 1987 genoemd.

- Voor een recordbedrag van 17 miljoen Nederlandse gulden verhuist voetballer Ruud Gullit van PSV naar AC Milan.

- Het Londense veilinghuis Christie's verkoopt voor 22,5 miljoen Britse pond het schilderij Zonnebloemen van Vincent van Gogh. Dit is het hoogste bedrag dat tot dat moment ooit voor een schilderij werd betaald.

- De lancering van de eerste reeks IBM PS/2 personal computers.

- De 19-jarige West-Duitser Mathias Rust landt met een sportvliegtuigje op het Rode Plein in Moskou. Het lek in de verdediging van het luchtruim van de Sovjet-Unie dat hierdoor aan het licht komt, leidt tot het ontslag van een aantal hooggeplaatste Russische militairen. Rust wordt tot vier jaar werkkamp veroordeeld.

 
 
 

- Aretha Franklin becomes the first woman inducted into the Rock and Roll Hall of Fame. The other inductees this year consist of The CoastersEddie CochranBo DiddleyMarvin GayeBill HaleyClyde McPhatterRicky NelsonRoy OrbisonCarl PerkinsSmokey Robinson and Jackie Wilson.

- The first five Beatles albums, Please Please MeWith the BeatlesA Hard Day's NightBeatles for Sale and Help! are released on Compact disc. Capitol Records decides to release the original UK mixes of the Beatles albums, which means that the first four CDs are released in mono. This marks the first time that many of these mono mixes are available in the US.

- U2 releases The Joshua Tree, an album that launches them into superstar status in the music world. The album would sell over 14 million copies worldwide in 1987 alone and would win the Grammy for "Album of the Year" (at the 1988 ceremony). U2 have two #1 hit songs from this album on the U.S. Billboard Hot 100 charts.

- Inspired by The Beatles' 1969 rooftop concertU2 shoots a music video for the song "Where the Streets Have No Name" on a rooftop in Los Angeles.

- Pink Floyd release A Momentary Lapse of Reason, their first album after the departure of and legal battle with bassist, Roger Waters. The subsequent tour grossed around $135 million worldwide, a sum that was only equaled by the earnings of Michael Jackson and U2 combined.

 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Piet Veerman - Sailin' home

- Jan Hammer - Crockett's theme

- Mel & Kim - Respectable

- Whitney Houston - I wanna dance with somebody (Who loves me)

- Rick Astley - Never gonna give you up

- Mixed Emotions - You want love (Maria, Maria...)

- George Michael - I want your sex

- Aretha Franklin & George Michael - I knew you were waiting (for me)

- Madonna - Who's that girl

- U2 - With or without you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- U2 - The Joshua tree

- Paul Simon - Graceland

- Michael Jackson - Bad

- Robert Cray - Strong persuader

- Whitney Houston - Whitney

- Prince - Sign “☮” the times

- Soundtrack - Miami Vice II

- Barbra Streisand - One voice

- Simply Red - Men and women

- Madonna - True blue

Weergaven: 5

Share
Share