Sivert Høyem live in Paradiso (17-11-2016)

Share

Sinds ik de muziek ken van "Endless Love (2014)" van Sivert Høyem heb ik al de wens om de muziek ook live mee te maken. Die wens is met de opvolger "Lioness (2016)" alleen maar sterker geworden. Nog meer mooie muziek van die mooie stem is daarbij mijn beeld.

sivert-hoyem-in-paradiso-17-11-2016-18Ja, ik weet dat Sivert Høyem ook al een roemrijk verleden heeft met de band Madrugada. Het eerste album "Industrial Silence (1999)" ken ik als een heel goed album met stevige rock muziek. Maar dat lijkt allemaal al zo lang geleden. Mijn verwachtingen waren dus helemaal gebaseerd op de recente muziek. 

Dat pakte anders uit, Sivert Høyem vertegenwoordigt ook nog steeds Madrugada. Waarmee de gespeelde muziek een behoorlijk stuk steviger was dan verwacht. Niks mis mee, ze creëren hiermee juist een mooie omlijsting voor de rustiger nummers. Een ander effect werd echter ook pijnlijk duidelijk, het geluid in Paradiso blijft ver achter bij die van de moderne zalen als HMH of Ziggodome.

sivert-hoyem-in-paradiso-17-11-2016-10Zolang er voor mij onbekende muziek gespeeld werd was er niets aan de hand, maar bij de "Lioness" nummers heb ik echter nooit de stem van Sivert Høyem gehoord zoals ik die ken. De ruimschoots aanwezige lage tonen daarin werden zwaar overversterkt waardoor alle detail verloren gaat. Het hoge deel laat horen dat het geluid doorspekt is met galm van de zaal. Daarbij wordt het volume in Paradiso altijd naar de pijngrens opgeschroefd waarmee je de vervorming ook nog eens keihard in je gezicht krijgt. En dit is niet de eerste keer dat ik dit opmerk, dit ligt niet aan de bands die optreden.

Zoals gezegd, veel nummers kende ik niet en dan valt het ook niet zo op. Sivert Høyem is een fijne podium persoonlijkheid en een sympathiek mens. Dat maakte veel goed. Vanaf het balkon konden we zien en horen dat de zaal steeds enthousiaster werd en de band genoot ook zichtbaar. Ze waren trots om nu een keer in de grote zaal van Paradiso te spelen. Dat is ook af te leiden uit de reacties achteraf op twitter en de leuke foto: "Paradiso!!! What a night! What a place! Thank you so sh-paradisomuch everybody! I love you! Goodnight!", "Another round of applause for the wonderful people in the audience at @ParadisoAdam last night! We had a great time. See you soon!".

Wij hadden ook een mooie avond, al had die nog mooier kunnen zijn voor mijn gevoel. Ik hoop dat de volgende stap de HMH (AFAS Live) is. Dan kunnen we in alle pracht van de stem van Sivert Høyem genieten. Eerst nog maar achter de "2 meter sessies" aan.

 

Setlist:

The Boss Bossa Nova (Lioness)

Belladonna (Madrugada ‎– Industrial Silence)

Black & Gold (single 2015)

Lioness (Lioness)

January 3rd (Sivert Høyem & The Volunteers ‎– Exiles)

It Belongs To Me (Lioness)

The Riviera Of Hades (Lioness)

Where Is My Moon? (Where Is My Moon?)

Honey Bee (Madrugada ‎– Madrugada)

Prisoner Of The Road (single 2010)

Into The Sea (Sivert Høyem & The Volunteers ‎– Exiles)

Görlitzer Park (Endless Love)

Give It A Whirl (Long Slow Distance)

Majesty (Madrugada ‎– Grit)

Sleepwalking Man  (Lioness)

 

Encore:

The Kids Are On High Street (Madrugada ‎– The Deep End)

Northwind (Ladies And Gentlemen Of The Opposition)

Electric (Madrugada ‎– Industrial Silence)

Moon Landing (Moon Landing)

Weergaven: 0

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share