Slagerij van Kampen in Het Park (28-9-2012)

Share

Achteraf een verslag maken (mei 2020) van dit optreden van Slagerij van Kampen is lastig. Er zijn geen setlists bekend van die tijd, er zijn bijna geen Youtube filmpjes van die tijd en bovendien was ik m'n camera vergeten zodat er ook geen beeldverhaal is waarmee ik m'n geheugen kan opfrissen.

Het was de eerste keer Slagerij van Kampen live voor ons. We hadden kaartjes gekocht gebaseerd op de faam van de band zonder dat we de muziek echte kenden. We wisten alleen dat we veel drums en percussie konden verwachten.

De naam Slagerij van Kampen suggereert al iets. Dat we de hele avond op zo'n manier van ritme en show mochten genieten hadden we toch wat onderschat.

De opstelling met de drums naast elkaar vooraan op het podium was indrukwekkend. De meiden centraal solo en als duo tekeer zien gaan op hun drumstel was prachtig. De mannen daaromheen toch in een ondersteunende rol voor het zware "hakwerk" is misschien voorspelbaar, maar hadden we niet verwacht.

Een hele avond onderhouden worden met drumcomposities zonden een moment verveling is de belofte, maar ook verrassend simpel waargemaakt. Zoveel heeft Slagerij van Kampen gewoon te vertellen met hun drums.

Van interessant, tot mooi, tot spectaculair, het komt allemaal langs. De show is af en ondersteunend aan de muziek, al kan ik me voorstellen dat ik net zo geboeid naar het drumwerk had geluisterd als we niets hadden gezien. Zo sterk is deze drum formule. Met name "Call Me A Train" maakte grote indruk.

We hadden dus een topavond en hebben na afloop meteen de inmiddels veelbekeken DVD "Differbag" gekocht. Slagerij van Kampen heeft er sindsdien een paar grote fans bij.

Weergaven: 4

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share