Sonar – 2015 – Black Light

Share

 

 

Sonar - Black Light

 

 

 

Wikipedia not

YouTube

Discogs

Sonar logo

Muziek

 Weer een andere band, weer super mooie nieuwe en vooral ook andere muziek. Sonar (SONic ARchitecture) maakt muziek zoals ik die niet eerder gehoord heb. Misschien heeft iemand met een jazz achtergrond wel meer vergelijkingsmateriaal, maar ik betwijfel het.

Wat is het dan? De band bestaat uit een drummer, bas gitarist en 2 andere gitaristen. Nog niets bijzonders misschien, maar de muziek wordt opgebouwd uit de basgitaar. Dit komt ook vaker voor, maar.

Van goeie muziek slaat m'n verbeelding op hol. Meestal is dat onsamenhangend, maar probeer het volgende eens als interpretatie van de muziek.

Je beleeft +/- 5 pulserende hartslagen uit het dynamische boeiende leven van muziek instrumenten. Deze muziekinstrumenten kan je als mieren in en mieren kolonie zien. (Als je wel eens een filmpje over de bedrijvigheid van mieren gezien hebt dan kan je je misschien muziek daar bij voorstellen.) Mieren lijken nooit te rusten. En het leven van de mieren kan als de hartslagen, het ritme van de muziekinstrumenten voorgesteld worden.

Het is een boeiend leven in de ijverige mieren gemeenschap. De bas (mier) beweegt zich door de drukte, maakt onderweg van alles mee en komt allerlei andere instrumenten tegen waarmee interactie is of ontstaat. Soms spannend, afwachtend, wachtend, emotioneel, gezamenlijk opgaand, elkaar opjagend, verwarrend, etc..

Het ritme wordt hierdoor beïnvloed, de ritmes beïnvloeden elkaar. Het gaat maar door van de ene ervaring in de andere. De bas blijft stug doorgaan, wat er ook gebeurt.

Nu je dat beeld hebt kan je typering avantgarde, art rock, jazz-rock, prog rock waarschijnlijk beter plaatsen. het zijn pogingen om in de buurt te komen, maar daar blijft het ook bij. Het is "SONic ARchitecture", wat een goeie beschrijving!

Ik schat in dat je weg bent van "Black Light" of het vreselijk vind. Ik verwacht wel dat heel veel mensen dit prachtig vinden. net als ik.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid...
Rock­...
Blues­⊗...
Symphonisch­...
Elektronisch..­..
Jazz­...
Zang.­...
Instrumentaal...
Piano­....
Drum­...
Akoestische gitaar­...
Bas gitaar­...
Elektrische gitaar...
Contrabas­....
Orkest­....
Strijkers....

Weergaven: 18

Share
Share