Spin – Spin

Share

 

 

Spin - Spin

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Play

Mijn historie

Dit was zo ongeveer de eerste album release die ik meemaakte op de radio. Ik was al een tijdje actief in het verzamelen van mooie Top 40 en sixties muziek met de door m'n ouders aangeschafte radio cassette recorder. Toen ik ook uit pure belangstelling een aantal nummers van dit album opnam.

Het bandje is heel lang bewaard gebleven omdat ik altijd het idee had om de LP nog een keer aan te schaffen of een betere opname te bemachtigen.

De LP was al snel in geen velden of wegen meer te vinden en opnames vinden van zo'n zeldzame plaat wordt ook lastig. Maar, de tijd gaat vooruit, er komt internet en heel veel enthousiaste "idioten" die hun hele muziek collectie op internet zetten.

Ik heb in de tussentijd wel eens gezocht naar de muziek, maar het heeft tot 2015 geduurd voor het raak was. Die cassette recorder heeft heel wat te weeg gebracht.

Score: *******

De waardering voor deze muziek wordt natuurlijk voor een deel bepaald door de nostalgie. Maar, nu ik de muziek weer regelmatig hoor kon ik toch niet om een bespreking heen. Dit is meer dan een mooie herinnering. De muziek staat en wordt per draaibeurt weer mooier.

En dat blijkt niet verwonderlijk als je naar de muzikanten kijkt. Die info was me allang ontgaan, maar dit zijn kanjers van de Nederlandse muziek, voortgekomen uit Ekseption. Een band met toch ook wel internationale allure. Zo af en toe komt ik jazz-rock tegen die ik echt mooi vind. Hier is het dus mee begonnen.

Top 40

"Grasshopper" is nog wel een single geweest die wat mij betreft kansen had om een hit te worden. Jammer dus.

1976 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1976 of https://en.wikipedia.org/wiki/1976

 

- 1976 was een jaar met uitzonderlijke weersomstandigheden in geheel Europa: De eerste dagen van januari raasde een zware storm over de lage landen, en richtte overal ernstige schade aan. Een vastgeankerde anticycloon boven Oost-Europa veroorzaakte in de maand juni een uitzonderlijke hittegolf. De gemiddelde temperatuur steeg tot 19,6° (normaal 14,9°) en het aantal uren zonneschijn liep op tot 305 (normaal 197). Een en ander veroorzaakte catastrofale situaties in de landbouw. Door uitputting van de waterlagen werd op vele plaatsen het drinkwater gerantsoeneerd.

- De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden.

- Militaire putsch in Argentinië, president Isabel Perón wordt aan de kant gezet, de macht wordt overgenomen door een militaire junta onder leiding van Jorge Videla.

- Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.

- In China leiden hevige protesten op het Tiananmen-plein tot een incident waarbij ten minste zestig demonstranten omkomen.

- Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch.

- Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede (Noord-Holland).

- Het Canadese Lagerhuis schaft de doodstraf af.

- Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.

- Tijdens een fotosessie voor de cover van het album Animals van Pink Floyd bij Battersea Power Station in Londen raakt een 12 meter lange ballon in de vorm van een varken los en zweeft in de aanvliegroute voor vliegtuigen naar Heathrow.

- The Eagles brengen Hotel California uit, een van de bestverkochte albums aller tijden.

- Sony brengt de Betamax videocassette op de markt.

 
 

- Having been released one week before, The EaglesTheir Greatest Hits (1971–1975) compilation becomes the first album in history to be certified platinum by the RIAA. The new platinum certification represents sales of at least 1 million copies for albums and 2 million copies for singles.

- EMI Records reissues all 22 previously released - British Beatles singles, plus a new single of the classic "Yesterday". All 23 singles hit the UK charts at the same time.

- Uriah Heep performs its last show with David Byron as lead singer in Bilbao, Spain. Byron is sacked shortly afterward.

- Brian Wilson performs on stage with The Beach Boys for the first time in three years at a Day on the Green concert in Oakland, California.

- Tina Turner files for divorce from husband Ike.

- An estimated 120,000 fans pack Knebworth House to see The Rolling StonesTodd RundgrenLynyrd Skynyrd and 10cc also perform.

- Queen performs a massive free concert at London's Hyde Park for over 150,000 people.

- 100 Club Punk Festival, the first international punk festival is held in London. Siouxsie and the Banshees play their first concert.

- BonoThe EdgeAdam Clayton and Larry Mullen, Jr form a band called Feedback in Dublin. The band would later be renamed U2.

- In the UK, the Sex Pistols cause a national outcry after swearing on Thames Television's Today show.

- A Pink Floyd album cover shoot in South London goes awry when a large inflatable pig balloon being used for the shoot breaks free of its moorings and drifts out of sight.

 
 

Album top tien:

- Het Gebeurde In Het Westen - Ennio Morricone

- Desire - Bob Dylan

- The Best Of Abba - ABBA

- First Of All - Pussycat

- No 7 - Julien Clerc

- Beautiful Noise - Neil Diamond

- Introspection 2 - Thijs van Leer

- Black and Blue - The Rolling Stones

- Vroeger of later - Robert Long

- Powerful People - Gino Vannelli

Weergaven: 4

Share
Share