Steve Hackett – Genesis Revisited II

Share

 

 

Steve Hackett - Genesis Revisted II

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Die is er, eigenlijk meer een rode draad in m'n leven. Eerst met de muziek van Genesis, later door z'n solo platen.

Met de cassette van "Voyage of the Acolyte" in 1977, de aanschaf van de LP "Please Don't Touch" in 1978 en het bezoeken van het concert in Carré in 1981 is dat in gang gezet.

Zo'n 25 albums later en bijna 40 jaar na het verlaten van Genesis wordt die rode draad nog eens fel ingekleurd. met Genesis Revisited II. Er is dus ook een Genesis Revisited I: "Watcher of the Skies: Genesis Revisited" uit 1996.

Dat was al een opmerkelijke plaat, hoezo de muziek van Genesis nog een keer opnieuw opnemen. Hoe durf je! Toch is de aanpak van Steve Hackett er een waardoor het toch een plaat is die je graag opzet. 

Score: ******* **

Een van de dingen die me storen aan het oude Genesis werk is de matige (soms zelfs slechte) geluidskwaliteit van de muziek. Zelfs de remaster pogingen hebben daar niet veel aan kunnen veranderen.

Deze nieuwe opnames maken dat helemaal goed (ze zijn ook in 24 bit format uitgebracht). Een deel van m'n luister plezier haal ik uit de opname zelf, hoe klinkt een instrument, waar hoor ik de instrumenten, hoe klinken ze samen, hoor ik de ruimte waarin de muziek staat.

De grandeur van de Genesis nummers wordt in de nieuwe opnames versterkt door de ultieme klank en plaatsing. Nu is het plaatje compleet en wordt ik niet afgeleid doordat er vervorming hoorbaar is of Peter Gabriel in een andere ruimte lijkt te zingen.

Als ik nu de gitaar solo hoor waarbij ik me een oneindige ruimte voorstel, dan klinkt het ook zo. Ik ben Steve Hackett heel dankbaar dat hij dit gedaan heeft.

Daarbij is hij ook niet te beroerd om nog eens een keer langs in Paradiso langs te komen om de droom, om deze pracht ook live in al z'n glorie te beleven, waar te maken. Een moment (avond) van puur geluk!

Top 40

Niet aan de orde.

2012 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 

- Prins Friso raakte op 17 februari in coma na een skiongeluk in het Oostenrijkse Lech.

- In Londen werden de Olympische Zomerspelen gehouden.

- De Amerikaanse presidentsverkiezingen waarbij Barack Obama op 6 november werd herkozen.

- Het 2012-fenomeen; sommige mensen zagen in de Mayakalender het bewijs dat eind 2012 de wereld zou vergaan.

- De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) meldt de ontdekking van Metslawier-zuid, het grootste gasveld op land sinds 1995.

- De prijs van benzine evenaart in Nederland het hoogste niveau ooit. De adviesprijs van benzine is 1,757 euro per liter. De prijs in Nederland ligt daarmee 10 tot 20 cent hoger dan in de buurlanden.

- Verschillende websites, waaronder de Engelstalige Wikipedia, worden vierentwintig uur platgelegd uit protest tegen twee Amerikaanse wetsvoorstellen met betrekking tot internetpiraterij, bekend onder de namen SOPA en PIPA.

- Laura Dekker komt na 518 dagen aan op Sint Maarten na een zeilreis rondom de wereld. Ze is hierdoor de jongste solo-zeiler ooit die de wereld rondgezeild is.

- De Nederlandse banken schakelen voor overschrijvingen volledig over op SEPA.

- Het in 2006 opgerichte sociale netwerk Twitter heeft sinds vandaag een half miljard accounts.

- De App Store van het Amerikaanse technologieconcern Apple bereikt de mijlpaal van 25 miljard gedownloade apps sinds de opening in 2008.

- De eerste Nederlandse Apple Store opent in Amsterdam.

- Het gratis Nederlandse dagblad De Pers brengt zijn laatste editie uit. Dit vanwege structureel tegenvallende advertentie-inkomsten.

- UNESCO maakt bekend dat het scheepswrak van de Titanic op de Werelderfgoedlijst komt. Het schip is deze maand precies honderd jaar geleden gezonken.

- Op het Foundation Fighting Blindness event in San Francisco wordt het eerste testmodel van Google Glass gepresenteerd.

- Onderzoekers van de TU-Delft melden de waarneming van een nieuw deeltje. Het betreft het al in 1937 door de Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana uit dekwantummechanica voorspelde elementaire Majorana-deeltje.

- Japanse wetenschappers slagen erin op een kale muis levend mensenhaar te laten groeien met haarstamcellen die onder de huid van de muis werdengetransplanteerd.

- De wietpas wordt ingevoerd in de Nederlandse provincies ZeelandLimburg en Noord-Brabant. Hierdoor neemt de overlast van straatdealers direct toe.

- De SpaceX Dragon plonst in de Grote Oceaan en keert zo, als eerste commerciële ruimtevaartuig, terug op aarde na een bezoek aan het internationale ruimtestation ISS.

- Het diamanten regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth wordt groots gevierd met een vlootschouw van meer dan duizend boten op de Theems. De vorstin viert dat ze zestig jaar staatshoofd is.

- André Kuipers keert terug op aarde na een verblijf van ruim een half jaar in de ruimte.

- Het Mars Science Laboratory landt op de planeet Mars omstreeks 7:30 uur Nederlandse tijd.

- Het vermeende Facebook-feest Project X Haren in het Groningse Haren ontaardt in chaos en rellen.

 

Bezoeken: 0

Share
Share