Steve Jansen – Tender Extinction

Share

 

steve-jansen-%e2%80%8e-tender-extinction

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

steve-jansen-logo

Muziek

Bekend als drummer van Japan heeft Steve Jansen een album gemaakt waarop zijn drum vaardigheden bijna niet aan bod komen. Wel zijn gevoel voor ritme en z'n veelzijdigheid, hij is een multi-instrumentalist. Een bijzondere vaardigheid daarnaast is het creëren van sfeerbeelden, waar hij samen met z'n broer (David Sylvian) in excelleert. 

Het album "Tender Extinction" laat vooral traag slepende ritmes horen en een uitgelezen groep artiesten om zang en instrumenten op een zeer elegante manier hun verhaal te laten doen. Het is hierdoor ook een gevarieerd album.

Ik kom ook een voor mij onbekende Nederlandse naam tegen, Tim Elsenburg. Hij blijkt echter in Engeland opgegroeid te zijn. Wat mij trof was dat zijn zang David Bowie trekjes heeft. Niet voor niets blijkt uit een interview dat op YouTube te vinden is. Hij is ook nog eens een Mercury genomineerd songwriter and producer!

Het nummer "Her Distance" vat mijn bewondering voor het album allemaal samen. Dit nummer is als het wegtrekken van doek bij het openen van een toneel. Alle aandacht gaat naar dit muzikale licht en boeit van begin tot eind. Super percussie, geweldige stem (Perry Blake), sfeer en drama.

En dat alles onder de noemer "Tender Extinction", op zich al een schitterende manier om de lading van dit album aan te kondigen. Het uitsterven van iets is een drama wat nooit teder kan zijn. Het omzetten van dat idee in muziek is een basis om bijzondere muziek te maken. Een album om te bewonderen.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid...⊗.
Rock....
Blues­....
Symphonisch­....
Elektronisch..­⊗.
Jazz­....
Zang.­..
Instrumentaal...
Piano­...
Drum, Percussie­...
Akoestische gitaar.­...
Bas gitaar­....
Elektrische gitaar..­..
Contrabas­....
Orkest­....
Trompet....
Strijkers....

Weergaven: 2

Share
Share