Steve Miller Band – Fly Like An Eagle

Share

 

 

Steve Miller Band - Fly Like An Eagle

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Toen Steve Miller de LP "Fly Like An Eagle" uitbracht was hij nog een onbekende artiest voor me. Hooguit kende ik het nummer "The Joker" als een mooi nummer.

Dat veranderde snel toen de single "Fly Like An Eagle" troetelschijf werd op Hilversum 3. Het was heel mooi weer en aan het eind van de schoolvakantie, het moment dat het werken bij m'n vader in de fruittuin altijd werd afgesloten met het "dunnen" van de +/- 10 pruimenbomen die we hadden.

Heerlijke Reine Victoria zoals je ze tegenwoordig niet meer kan kopen. Het waren oude bomen die hun eigen gewicht nog maar net konden dragen. Het lijk niet veel 10 bomen, maar ze waren heel groot. Duizenden en nog eens duizenden kleine  groen pruimpjes moesten er af om aan het eind van de zomer een oogst van dikke rode pruimen over te houden.

Elke pruim wip je stuk voor stuk met een speciale beweging van z'n steeltje af en ondertussen is er alle tijd om naar de radio te luisteren. En zo zijn grote delen van het album in m'n geheugen gegrift.

Het album kwam die week ruim aan bod op de radio. Het klinkt misschien gek, maar ik heb nog het beeld van de radio in m'n geheugen die ik een paar meter ging verplaatsen in het pas gemaaide gras. Ondertussen natuurlijk naar de Steve Miller Band luisterend.

Score: ******* *

Wat de muziek van "Fly like An Eagle" zo lekker maakt is onder andere de sound van elektronica/gitaar zoals op "Space Intro". Gewoon mooi geluid, daar kan ik erg van genieten.

Daarnaast straalt de muziek iets positiefs en warms uit. Lekker in het gehoor liggende nummers b.v. "Rock'n Me", tot zeer fijne nummers, "Fly Like an Eagle"en "Take the Money and Run" dat is de rode draad van deze plaat. Muziek die je nooit verveelt en je zelfs energie geeft. Hoge school gewone muziek met de kracht van de eenvoud.

Top 40

Het valt me een beetje tegen dat "Fly Like An Eagle" maar tot de 27 plaats is gekomen. Ik had sterk het vermoeden dat het een veel grotere hit was geweest.

1976 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1976 of https://en.wikipedia.org/wiki/1976

 

- 1976 was een jaar met uitzonderlijke weersomstandigheden in geheel Europa: De eerste dagen van januari raasde een zware storm over de lage landen, en richtte overal ernstige schade aan. Een vastgeankerde anticycloon boven Oost-Europa veroorzaakte in de maand juni een uitzonderlijke hittegolf. De gemiddelde temperatuur steeg tot 19,6° (normaal 14,9°) en het aantal uren zonneschijn liep op tot 305 (normaal 197). Een en ander veroorzaakte catastrofale situaties in de landbouw. Door uitputting van de waterlagen werd op vele plaatsen het drinkwater gerantsoeneerd.

- De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden.

- Militaire putsch in Argentinië, president Isabel Perón wordt aan de kant gezet, de macht wordt overgenomen door een militaire junta onder leiding van Jorge Videla.

- Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.

- In China leiden hevige protesten op het Tiananmen-plein tot een incident waarbij ten minste zestig demonstranten omkomen.

- Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch.

- Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede (Noord-Holland).

- Het Canadese Lagerhuis schaft de doodstraf af.

- Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.

- Tijdens een fotosessie voor de cover van het album Animals van Pink Floyd bij Battersea Power Station in Londen raakt een 12 meter lange ballon in de vorm van een varken los en zweeft in de aanvliegroute voor vliegtuigen naar Heathrow.

- The Eagles brengen Hotel California uit, een van de bestverkochte albums aller tijden.

- Sony brengt de Betamax videocassette op de markt.

 
 

- Having been released one week before, The EaglesTheir Greatest Hits (1971–1975) compilation becomes the first album in history to be certified platinum by the RIAA. The new platinum certification represents sales of at least 1 million copies for albums and 2 million copies for singles.

- EMI Records reissues all 22 previously released - British Beatles singles, plus a new single of the classic "Yesterday". All 23 singles hit the UK charts at the same time.

- Uriah Heep performs its last show with David Byron as lead singer in Bilbao, Spain. Byron is sacked shortly afterward.

- Brian Wilson performs on stage with The Beach Boys for the first time in three years at a Day on the Green concert in Oakland, California.

- Tina Turner files for divorce from husband Ike.

- An estimated 120,000 fans pack Knebworth House to see The Rolling StonesTodd RundgrenLynyrd Skynyrd and 10cc also perform.

- Queen performs a massive free concert at London's Hyde Park for over 150,000 people.

- 100 Club Punk Festival, the first international punk festival is held in London. Siouxsie and the Banshees play their first concert.

- BonoThe EdgeAdam Clayton and Larry Mullen, Jr form a band called Feedback in Dublin. The band would later be renamed U2.

- In the UK, the Sex Pistols cause a national outcry after swearing on Thames Television's Today show.

- A Pink Floyd album cover shoot in South London goes awry when a large inflatable pig balloon being used for the shoot breaks free of its moorings and drifts out of sight.

 
 

Album top tien:

- Het Gebeurde In Het Westen - Ennio Morricone

- Desire - Bob Dylan

- The Best Of Abba - ABBA

- First Of All - Pussycat

- No 7 - Julien Clerc

- Beautiful Noise - Neil Diamond

- Introspection 2 - Thijs van Leer

- Black and Blue - The Rolling Stones

- Vroeger of later - Robert Long

- Powerful People - Gino Vannelli

Weergaven: 4

Share
Share