Sting – Nothing Like The Sun

Share

 

Sting - Nothing Like The Sun

 

 

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Dit is vooral de muziek van de CD-tijd en de digitale opname technieken. Inmiddels is dat het startniveau van iedere artiest, maar manier waarop "Nothing Like The Sun" klinkt was toen iets nieuws en behoorlijk sensationeel.

Inmiddels is er een 5.1 DTS versie te koop om maximaal te kunnen genieten van deze muziek. Dat de muziek bijna 30 jaar oud is, is niet te horen.

Hoewel er eerder al 2 singles uitkwamen herinner ik me vooral "Englishman in New York" door de zeer aparte jazzy break, "Fragile" als ongehoord goed te gehore gebracht stukje gitaar werk en "They Dance Alone" ter ondersteuning van de Chileense moeders die hun zoon verloren waren aan de Chileense dictatuur van Pinochet.

Het is daarom ook echt een mijlpaal in de popmuziek en een dierbare herinnering.

Score: ******* ***

Totaal niks op aan te merken. De plaat staat bol van de prachtige vernieuwende composities. Is een lust voor de oren en heeft inhoud.

De 6 singles die uitgebracht zijn geven dit ook aan. Naast de al genoemde singles zijn "Sister moon" en "Little wing" pareltjes.

De laatste doet me altijd denken aan de live uitvoering in de Statenhal in Den Haag. Voor die uitvoering was het nummer, een cover van Jimmy Hendriks, me nooit opgevallen. Sinds die uitvoering is die muziek onuitwisbaar geworden.

Top 40

De eerste single "We'll Be Together" deed het nog niet zo goed. Met "Englishman in New York" ging dat al een stuk beter, al verdiend de muziek een nummer 1 notering.

1987 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1987

 

- Het rijden op de fiets met reflectoren aan de zijkant van de banden, de zogenaamde fietsbandreflector, wordt verplicht gesteld.

- De Russische partijleider Michail Gorbatsjov levert in een opvallende rede kritiek op de fouten van het verleden. Hij roept op tot democratisering van de partij en de Russische samenleving. Op 2 februari wordt een eerste groep dissidenten vrijgelaten.

- Rond half januari zucht Nederland onder een extreme koudegolf. De temperatuur komt op veel plaatsen zelfs overdag niet boven -10° uit en in combinatie met een harde wind is het zo onaangenaam dat het KNMI voor het eerst waarschuwt thuis te blijven.

- Voor het eerst is er op een overdekte ijsbaan een wereldkampioenschap schaatsen, en wel in het gloednieuwe Thialf-stadion in Heerenveen. De Nederlander Leo Visser rijdt op de vijf kilometer een nieuw wereldrecord.

- Vooral de provincie Drenthe wordt getroffen door extreem veel ijzel. Voorwerpen worden bedekt door een ijslaag van ten minste 1 centimeter dik. Bomen en hoogspanningsmasten knappen af. Deze gebeurtenis wordt ook wel de IJzelramp van 1987 genoemd.

- Voor een recordbedrag van 17 miljoen Nederlandse gulden verhuist voetballer Ruud Gullit van PSV naar AC Milan.

- Het Londense veilinghuis Christie's verkoopt voor 22,5 miljoen Britse pond het schilderij Zonnebloemen van Vincent van Gogh. Dit is het hoogste bedrag dat tot dat moment ooit voor een schilderij werd betaald.

- De lancering van de eerste reeks IBM PS/2 personal computers.

- De 19-jarige West-Duitser Mathias Rust landt met een sportvliegtuigje op het Rode Plein in Moskou. Het lek in de verdediging van het luchtruim van de Sovjet-Unie dat hierdoor aan het licht komt, leidt tot het ontslag van een aantal hooggeplaatste Russische militairen. Rust wordt tot vier jaar werkkamp veroordeeld.

 
 
 

- Aretha Franklin becomes the first woman inducted into the Rock and Roll Hall of Fame. The other inductees this year consist of The CoastersEddie CochranBo DiddleyMarvin GayeBill HaleyClyde McPhatterRicky NelsonRoy OrbisonCarl PerkinsSmokey Robinson and Jackie Wilson.

- The first five Beatles albums, Please Please MeWith the BeatlesA Hard Day's NightBeatles for Sale and Help! are released on Compact disc. Capitol Records decides to release the original UK mixes of the Beatles albums, which means that the first four CDs are released in mono. This marks the first time that many of these mono mixes are available in the US.

- U2 releases The Joshua Tree, an album that launches them into superstar status in the music world. The album would sell over 14 million copies worldwide in 1987 alone and would win the Grammy for "Album of the Year" (at the 1988 ceremony). U2 have two #1 hit songs from this album on the U.S. Billboard Hot 100 charts.

- Inspired by The Beatles' 1969 rooftop concertU2 shoots a music video for the song "Where the Streets Have No Name" on a rooftop in Los Angeles.

- Pink Floyd release A Momentary Lapse of Reason, their first album after the departure of and legal battle with bassist, Roger Waters. The subsequent tour grossed around $135 million worldwide, a sum that was only equaled by the earnings of Michael Jackson and U2 combined.

 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Piet Veerman - Sailin' home

- Jan Hammer - Crockett's theme

- Mel & Kim - Respectable

- Whitney Houston - I wanna dance with somebody (Who loves me)

- Rick Astley - Never gonna give you up

- Mixed Emotions - You want love (Maria, Maria...)

- George Michael - I want your sex

- Aretha Franklin & George Michael - I knew you were waiting (for me)

- Madonna - Who's that girl

- U2 - With or without you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- U2 - The Joshua tree

- Paul Simon - Graceland

- Michael Jackson - Bad

- Robert Cray - Strong persuader

- Whitney Houston - Whitney

- Prince - Sign “☮” the times

- Soundtrack - Miami Vice II

- Barbra Streisand - One voice

- Simply Red - Men and women

- Madonna - True blue

Weergaven: 5

Share
Share