Stromae – Racine Carrée

Share

 

 

Stromae - Racine Carrée

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

De eerste kennismaking met Stromae is uit de tijd dat we naar TOPPOP3 keken. We zijn beide opgegroeid met TOPPOP, dus het hoort er zo'n beetje bij om hier ook naar te kijken.

Zo kwamen we in aanraking met Stromae. De single "Papaoutai" had al indruk gemaakt, maar deze op house gebaseerde muziek kon toch eigenlijk niet. Maar er kwam nog een nummer wat heel goed was: "Formidable". Niet alleen de muziek, maar ook de clip maakte indruk.

Toen dit nummer ook nog eens prachtig vertolkt werd door Cheyenne Toney in The Voice Of Holland was de faam van het nummer definitief gevestigd. En de CD van Stromae moest dan ook maar een keer beluisterd worden.

Dat heb ik een paar keer geprobeerd, maar op de bekende nummers na kon ik echt niet wennen aan deze houseachtige muziek. Een moeilijk geval want er staan toch ook prachtige nummers op de CD.

Een tijd gaat voorbij en Stromae duikt telkens weer op met z'n mooie muziek. Het WK voetbal komt er weer is er een nummer van Stromae met grote impact, "Ta fête" als WK-lied voor de Belgen.

Intussen begint de persoon Stromae ook steeds groter en bewonderenswaardig te worden, helemaal door z'n optreden in "College Tour". Het is niet anders Stromae moet, en ik begin zelfs te wennen aan de house klanken.

Score: *******

Dit is dus een plaat met vele gezichten. Er staan nummers op waar ik tot voor kort van in elkaar kromp, maar nu gewoon uit luister. Er staan nummers op met z'n typische house stijl waarvan ik inmiddels kan zeggen dat ik ze goed vind in allerlei gradaties.

De overige nummers, meestal de singles zijn, wonderschoon. Inclusief de house klanken. Op basis de laatste categorie zijn 9 sterren voor de CD passend, maar er zitten te veel momenten in die daar ver vanaf liggen.

Top 40

"Papaoutai" heeft 6 weken lang op de 2e plek gestaan. Er was alleen een nummer welke 11 weken op nummer 1 stond en onverslaanbaar was: "Avicii - Wake Me Up!". Onterecht natuurlijk.

2013 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2013

 

- Astronomen van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht nemen voor het eerst de geboorte van een planeet waar, op 450 lichtjaren van de Aarde.

- In het Oeralgebied in de buurt van de plaats Tsjeljabinsk komt een meteoroïde de dampkring binnen. Vele honderden mensen raken gewond.

- Troonswisseling in Nederland.

- In zowel Nederland als België is er officieel sprake van een hittegolf. Het is de eerste hittegolf sinds juli 2006.

- 23-24 maart: koudste maartweekend sinds 1964. In Groningen bevriest het zeewater door koude wind afkomstig van de poolstreken.

- Lente: koudste lente in ruim veertig jaar. Gemiddelde temperatuur is 7,4 graden (normaal: 9,5 graden).

 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Avicii - Wake me up

- Robin ThickeT.I. & Pharrell - Blurred lines

- Daft Punk & Pharrell Williams - Get lucky

- P!nk & Nate Ruess - Just give me a reason

- Pharrell Williams - Happy

- Stromae - Papaoutai

- Armin van Buuren & Trevor Guthrie - This is what it feels like

- Mr. Probz - Waves

- will.i.am & Britney Spears - Scream & shout

- Maaike Ouboter - Dat ik je mis

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Marco Borsato - Duizend spiegels

- Sandra van Nieuwland - And more

- Caro Emerald - The shocking miss Emerald

- Anouk - Sad singalong songs

- Kinderen voor Kinderen - Klaar voor de start - 34

- Armin van Buuren - Intense

- Racoon - The singles collection

- One Direction - Midnight memories

- P!nk - The truth about love

- Guus Meeuwis - Het kan hier zo mooi zijn

Weergaven: 13

Share
Share