Supersister – Pudding en Gisteren

Share

Supersister - Pudding en Gisteren [1972] 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Dit is de eerste LP die ik gekocht heb van Supersister en achteraf ook de meest toegankelijke. Een goeie om mee te beginnen dus. Ik heb hem dezelfde middag wel 4 keer opgezet denk ik, en dat was toen nog een flink aantal maal omkeren. Ook de hoes zal ik heel wat keer omgedraaid hebben op zoek naar de kleinste details aan informatie. Heerlijk genieten.

Op Pudding en Gisteren staat ook de meeste muziek op die ik live graag wilde horen. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat dat ook inderdaad een keer gebeurd is. In 2001 kwamen ze plots weer bij elkaar en hebben een paar optredens verzorgt. een van de 2 in Den Haag in de Koninklijke Schouwburg. Helaas werden de nieuwe plannen wreed onderbroken door de dood van fluitist Sacha van Geest. Ik probeer me steeds voorstellen wat het gebracht zou hebben als ze nog een keer de studio in waren gegaan.....

Score: ******* **

Ik heb de andere LP's al zo hoog gescored dat ik hier eigenlijk nog wat bij wil doen, maar 10 sterren is het ook weer niet. Dit is de leukste, lekkerste, grappigste, vindingrijkste, etc.. De echte jazz-rock vind je nauwelijks op de plaat, maar doorsnee pop is het zeker niet. Zou er een muziekstroming "Grappige Rock Muziek" bestaan? Supersister zou dan bovenaan moeten staan!

Top 40

"Radio" heeft een mooie 21 plek behaald in de Top 40. Wel een beetje wrang dat "Mouth & Macneal - Hello A" op dat moment op 1 stonden. Het is maar waar je van houdt. Gelukkig is Supersister niet roemloos in de geschiedenis verdwenen. Althans dat mag de conclusie zijn als je de DVD gezien hebt: "Sweet OK Supersister".

Progwereld Recensie

Progwereld logo

1972 op Wikipedia

nl.wikipedia.org/wiki/1972 en  en.wikipedia.org/wiki/1972

- Bloody Sunday: tijdens een demo nstratie in het Noord-Ierse Londonderry schiet het Britse leger 14 burgers dood.

- De Nederlandse damgrootmeester Ton Sijbrands wordt in Hengelo wereldkampioen dammen. Sinds 1955 was deze titel alleen maar door Russen gewonnen.

- In de Rotterdamse Kuip wint Ajax de Europacup door met 2-0 Inter Milaan te verslaan. Beide doelpunten zijn van Johan Cruijff. In het tv-verslag wordt voor het eerst gebruikgemaakt van herhaling van beelden in slow motion.

- De Noord-Hollandse badplaatsen Callantsoog en Schoorl weigeren een deel van hun stranden beschikbaar te stellen voor naaktrecreatie.

- Tijdens de 20e Olympische Spelen in München gijzelen acht leden van de Palestijnse terreurgroep Zwarte September de Israëlische sportploeg. De gijzeling wordt met geweld beëindigd op het vliegveld, waarbij zeventien doden vallen: alle gijzelaars en vijf terroristen.

- Radio Veronica verhuist van 192 naar 538 meter in de middengolf. De zeezender is nu in vrijwel heel Nederland goed te ontvangen.

- Een Uruguayaans legervliegtuig bracht spelers en familie van de rugbyclub Old Christians Club uit Montevideo naar Santiago in Chili voor een wedstrijd. Het toestel stortte neer in het Andesgebergte. 16 van de 45 mensen overleefden maar werden pas 2 maanden later gevonden. De film Alive omschrijft het relaas van de Andesvliegramp.

 

 

- Paul McCartney's single "Give Ireland Back to the Irish" (which was inspired by the "Bloody Sunday" massacre in Ireland on January 30, 1972) is banned by the BBC. The controversy caused by the banning only increases the song's popularity and it ends up in the Top 20 in England.

- John Lennon's U.S. immigration visa expires, beginning his three-and-a-half-year fight to remain in the country.

Weergaven: 4

Share
Share