Supertramp – Crisis? What Crisis?

Share

 

Supertramp - Crisis What Crisis

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Deze LP had ik al snel in huis. De verwachtingen waren hoog en de single "Lady" vond ik prachtig, dus draaien maar. Dat heb ik niet volgehouden. Ik merk inmiddels dat ik toch sneller "Crime of the Century" opzet of "Even in the Quietest Moments...".

Score: ******* *

Het niveau van "Crime of the Century" wordt niet met alle nummers gehaald, maar met een aantal ook wel. De vernieuwing die tot dan toe plaats vond is er niet meer.

Het is meer van ongeveer hetzelfde, maar dat is geen geen "helaas" hoor, het is nog steeds een erg goed album. Er is al een beetje het geluid van "Even in the Quietest Moments..." te horen. Maar de verrassing is toch wel er af en daarmee de verwondering en dat beetje extra in de beleving. Zonder de voorkennis en puur naar de LP gekeken is de score toch echt verdiend.

Top 40

Slechts de Tipparade! Baal, baal. Dat betekende dat hij niet meer zo veel gedraaid werd op de radio. Dat vond ik echt een gemis omdat de verhouding muziek die ik echt goed vond t.o.v. de rest wel steeds meer achteruit ging in die tijd.

Progwereld recensie

Progwereld logo

1975 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1975 en https://en.wikipedia.org/wiki/1975

 

- Teach-In wint in Stockholm het Eurovisiesongfestival met "Dinge-dong". Tot op heden is er daarna nooit meer een Nederlandse winnaar geweest.

- In Amsterdam komt het tot rellen bij de ontruiming van de Nieuwmarkt. Buurtbewoners en actievoerders verzetten zich met geweld tegen de aanleg van een metrotunnel voor de Oostlijn.

 - De allerlaatste aflevering van de populaire televisieserie Swiebertje wordt uitgezonden.

- Saigon wordt ingenomen door Noord-Vietnam terwijl de Verenigde Staten hun laatste burgers evacueren. Hiermee komt een einde aan de Vietnamoorlog.

- De autogordel dragen wordt verplicht in Nederland.

- Apollo-Soyuz Test Project, waarbij de Amerikaanse Apollo en de Sovjet-Russische Sojoez-19 in de ruimte aan elkaar koppelen: de eerste samenwerking in de ruimte tussen de twee landen.

- Bill Gates en Paul Allen sluiten een overeenkomst met Altair voor de levering van software in de computertaal Basic. Dit is de start van hun bedrijf Microsoft.

- 29 juli t/m 15 augustus - In Nederland is er sprake van de langste hittegolf ooit.

- Suriname wordt een onafhankelijke republiek.

- Een groep Zuid-Molukse jongeren kaapt een trein vlak bij het Drentse dorp Wijster (zie Treinkaping bij Wijster). Machinist J. Braam, die verzet pleegt, wordt vermoord. De passagiers F. Bulter en E. Bierling worden geëxecuteerd om de eisen van de kapers kracht bij te zetten. Een lange patstelling begint.

- Vroeger Of Later - Robert Long op nr 1 in de Album Top 10.

- De glamrock band Queen neemt de eerste echte videoclip op, Bohemian Rhapsody komt in veel landen op nummer 1.

 
 
 

- Beatle John Lennons advocaten krijgen in 1975 toegang tot de informatie van de Amerikaanse immigratiedienst, in de zaak die speelt om Lennon de toegang tot het land te ontzeggen. Een jaar later zal het pleit in het voordeel van Lennon worden beslecht, en mag hij zich Amerikaans staatsburger noemen.

- De concerten van Led Zeppelin worden voorafgegaan door een chaotische voorverkoop. Circa 1000 fans veroorzaken US$ 10 000 schade aan de lobby van de Boston Garden. Als gevolg daarvan wordt het concert in Boston door de burgemeester verboden. De drie concerten van Led Zeppelin in Madison Square Garden zijn in recordtijd uitverkocht.

- Ritchie Blackmore plays a final show with Deep Purple in Paris before quitting to form his own group, Rainbow.

- Talking Heads perform their first show at CBGB in New York.

- The Bee Gees begin their mid-1970s international comeback when "Jive Talkin'" reaches #1 and goes platinum with sales over 1 million.

- The Sex Pistols play their first concert at St. Martin's School of Art in London.

- Queen's "Bohemian Rhapsody" goes to number one, where it remains for 5 weeks of 1975 and 4 weeks of 1976.

- The Who set the record for largest indoor concert at the Pontiac Silverdome, attended by 78,000 fans.

Weergaven: 5

Share
Share