Tangerine Dream – Phaedra

Share

Tangerine Dream - Phaedra [1974] 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Ook deze plaat is een trofee uit de vriendengroep van de MTS. Normaal is de kans klein dat je je aan deze muziek bloot stelt. Maar geïnspireerd door het enthousiasme van de (een deel van) groep heb ik dit toch een kans gegeven.

"Oxygène" van Jean-Michel Jarre zal ook in die tijd bekend zijn geworden, misschien was de tijd er rijp voor. Waar ik bij "Oxygène" al snel verveeld raak is dat bij "Phaedra" zeker niet het geval.  Op zondag avond nog snel wat huiswerk maken was opeens best te doen.

Score: ******* *

Deze LP is een voorbeeld van een toon en instrument keuze die me wat doet. Het barst bij deze plaat van de geluidjes waar ik van geniet. Waar ik bij Jean-Michel Jarre na verloop van tijd afhaak raak ik hier eerder in een soort trance.

De aantrekkingskracht zit ook in het gevoel in een onbekende wereld te zijn beland, nummer na nummer. Muziek wordt zo een ontdekkingstocht langs muzikale paden, mooie vergeluiden en begroeide landschappen waar de tingeltjes en andere niet te beschrijven geluidjes de mooie vruchten zijn. Yep, zoiets, maar pas op met leuk vinden, ze hebben 141 albums gemaakt!

Top 40

Dacht ik even te kunnen melden dat Tangerine Dream daar nooit aan begonnen zou zijn, maar dat is dus niet het geval, bij Wikipedia worden zelfs 2 singles vermeldt!.

1974 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1974 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1974

- The Terracotta Army of Qin Shi Huang is discovered at Xi'an, China

- West Germany beats the Netherlands 2–1 to win the 1974 FIFA World Cup

- Watergate scandal: U.S. President Richard Nixon announces his resignation

- A skeleton from the hominid species Australopithecus afarensis is discovered and named Lucy

- Introductie van de Volkswagen Golf, die de Volkswagen Kever moet gaan opvolgen

- De populaire zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee maken hun laatste programma's

- Nederland verliest de finale van het WK voetbal in (en van) West-Duitsland met 2-1 ondanks een vroege voorsprong door een benutte penalty (Johan Neeskens) in de eerste minuut

 
 
 
  • - Peter Gabriel verlaat in 1974 de symphonische rockgroep Genesis, en vele fans zien dit als het einde van een tijdperk. Het geluid van Genesis zal onder leiding van nieuwe zanger Phil Collins, die al een aantal jaren drummer was van de band, ingrijpend wijzigen.

 

- Op 12 december maakt de Nederlandse band The Nits hun livedebuut op een studentenfeest in de Brakke Grond in Amsterdam. In 2003 brengt de band een album uit genaamd 1974, dat refereeert naar hun oprichtingsjaar.

 

- Yes sells out the first of two nights at Madison Square Garden, without a bit of advertising for the show.

 

- The Ramones play their first concert at the Performance Studio in New York.

 

- Van Halen play their first gig on the Sunset Strip in Hollywood at Gazzarri's.Swedish group ABBA wins the 19th Eurovision Song Contest in The DomeBrighton, England, with the song "Waterloo", kickstarting their stellar international career.

 

- Twenty years after it was recorded, "Rock Around the Clock" by Bill Haley and His Comets returns to the Billboard Top 40, after it gains renewed popularity from its use in the film American Graffiti and the TV series Happy Days.

 

- Patti Smith records "Hey Joe", her debut single, which arguably becomes the first punk rock single when released in August.

Weergaven: 7

Share
Share