The Kik, Het Park (Hoorn, 3-12-2016)

Share

Als ik niet door m'n vrouw naar "De Beste Zangers van Nederland" was gaan kijken hadden we de deze heerlijke avond met The Kik vast gemist. Dan had ik vast gezegd dat het leuke muziek is, maar dat ik liever een beatgroep echt uit de sixties hoor. Ondanks de duidelijke voorkeur voor de Beatles bij The Kik.

Het optreden van Dave von Raven in de genoemde show (De Beste Zangers Van Nederland Seizoen 6) heeft dit voorkomen. Zijn vertolkingen van Engelstalige hits in het Nederlands waren indrukwekkend. Z'n kwaliteiten als tekstschrijver overduidelijk. We hebben erg genoten van "Wat Je Achter Liet (Rolling in The Deep"), "De Waarheid (The Truth)", maar met name toch het Beatles nummer "Geen Rooie Cent (Can't Buy Me Love)". De kracht van het nummer werd geëvenaard met de teksten van Dave von Raven.

Met dat in het achterhoofd ging ik verder minimaal voorbereid naar dit optreden. Vlak voor de mannen het toneel opklommen hoorde ik dat de show "Met De Deur In Huis" heette. Toch wel nieuwsgierig geworden wachtte ik af. Slapstick muziek, ah ja, dan zie ik "Met de Deur In Huis" er wel van komen. De humor is er vanaf de eerste tel, de band samen is leuk, maar Dave von Raven steelt daarin toch de show. 

the-kik-in-het-park-in-hoorn-3-12-2016-10Op het toneel staan deuren waardoor de beïnvloeders van The Kik achter elkaar "binnen komen". Als eerste de Beatles natuurlijk, dat geeft meteen een goed gevoel. Het eerste gespeelde nummer gaat echter over Bach. Meteen een stukje heerlijke muziek, goed gezongen, goed gespeeld en heel goed verstaanbaar. Wat leuk! Dit is heel erg genieten en er komt ook nog een stukje Nederlandse cultuur voorbij die bijna vergeten is.

Heel vermakelijk was het stukje over het leggen van de klemtoon in teksten. Direct daarna werd er verhaald over een optreden hier in de buurt in Hoogwoud, waarbij de klemtoon op "hoog" werd gelegd. Dat doen Westfriezen dus niet, hier wordt Hoogwoud met de klemtoon op woud uitgesproken. Het veroorzaakte direct veel hilariteit onder het publiek en werd uiteindelijk opgepikt door gitarist Arjan Spies. Dit zullen ze niet snel meer vergeten!

Zonder de hele show weg te willen geven heb ik heel erg genoten the-kik-in-het-park-in-hoorn-3-12-2016-6van de humor, de The Kik muziek (van Arjan Spies en Dave von Walraven), de interactie met het publiek, de vertellingen, het hele beeld op het toneel. Ook niet te vergeten, Paul Zoontjes die achter z'n toetsen als soort Mr. Bean z'n eigen kleine show had en op zeer vermakelijke wijze meeleefde en af en toe z'n eigen bepalende muzikale bijdrages had.

Toch geeft de doorslag dat het de hele avond muziek op hoog niveau was. Het klonk fantastisch en de muzikanten speelden goed. Ook Nederlandstalige beatmuziek muziek kan dus heel mooi zijn. Daar ben ik nu pas, tijdens deze live show, van overtuigd geraakt.

the-kik-in-het-park-in-hoorn-3-12-2016-2Nu weet ik ook wie The Kik zijn, heb ik een beeld hoe het ze sinds 2011 vergaan is. In de toekomst zal ik met veel waardering naar de hele band kijken en luisteren. Bij het naar huis gaan kwamen we buiten langs een rokende Dave von Raven en bassist Marcel Groenewegen. We bedankten ze nog even voor de heerlijke avond. Direct kregen we een heel vriendelijke reactie en dat ze blij waren met onze komst. Leuk!

 

Weergaven: 1

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share